‘iPhone 7S en 7S Plus krijgen mogelijk ook een OLED-display’

Lars Paijmans
18 januari 2017, 15:37
1 min leestijd
‘iPhone 7S en 7S Plus krijgen mogelijk ook een OLED-display’

Een analist onderstreept dat de iPhone 8 een OLED-scherm krijgt zoals dat van de Galaxy Note 7. Apple twijfelt bovendien nog over een OLED iPhone 7S.

Lees verder na de advertentie.

OLED iPhone 7S overwogen door Apple

Het gerucht is afkomstig van Wall Street analist Timothy Arcuri, via AppleInsider. Hij stelt dat Apple dit jaar naast een ‘standaard’ 4.7-inch en 5.5-inch iPhone 7S en iPhone 7S een grotere iPhone 8 uitbrengt met 5.8-inch display. Vooral deze laatste is interessant, omdat deze een ‘wraparound screen’ zou krijgen. Een scherm dat in de randen doorloopt dus. Hierdoor zie je praktisch geen schermranden meer aan de voorkant van het toestel.

OLED iPhone 7S

Deze 5.8-inch iPhone krijgt volgens Arcuri gegarandeerd een OLED-scherm. Apple zou echter nog twijfelen om ook de iPhone 7S dit nieuwe display te geven. Dit hangt af van de capaciteit van Samsung om genoeg schermen te produceren voor het einde van het jaar. Ook speelt de hoeveelheid LCD-schermen mee die Apple tegen die tijd nog heeft. Dit druist in tegen eerdere geruchten. Deze stelden dat de iPhone 8 als enige een OLED-display zou krijgen.

Ingebouwde sensoren, inclusief gezichtsherkenning

Het nieuwe scherm van de 5.8-inch iPhone 8 zou een ‘fixed flex’ scherm zijn, dat we eerder al zagen in verschillende toestellen van Samsung. Waaronder de beruchte Galaxy Note 7. Door alle sensoren in het scherm te verwerken, is de voorkant van de iPhone 8 een glad stuk glas dat volledig uit scherm bestaat.

Onder meer de nieuwe techniek van Synaptec zou gebruikt worden om de Touch ID-sensor in het scherm te verwerken. Daarnaast zou de iPhone 8 als eerste een vorm van gezichts- en bewegingsherkenning introduceren die met een laser- en infraroodsensor mogelijk wordt. Ook draadloos opladen staat volgens de analist nog steeds op de planning voor Apple.

Lees ook: 4 redenen om uit te kijken naar een iPhone met OLED-display

Bron: AppleInsider
Categorieën: Apple, Geruchten
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen