‘Apple brengt drie iPhones uit in 2017’

Thomas Haenen
16 november 2016, 8:55
1 min leestijd
‘Apple brengt drie iPhones uit in 2017’

Apple brengt volgend jaar mogelijk niet twee, maar drie nieuwe iPhones uit. Betrouwbare bronnen beweren dat er een variant met een oled-scherm in ontwikkeling is.

Lees verder na de advertentie.

Analist: oled iPhone 2017

In 2017 brengt Apple niet alleen opvolgers uit voor de iPhone 7 en 7 Plus, maar ook een nieuw, derde model, zo beweert de doorgaans goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo volgens Macrumors. Volgens Kuo, die in het verleden vaker bij het juiste eind had, beschikt dit derde model over een 5 inch oled-scherm en een verbeterde camera.

Er gaan al langere tijd geruchten dat Apple de overstap naar oled wil maken. Oled-beeldschermen bieden een beter contrast en zijn vaak energiezuiniger. De fabrikant gebruikt de beeldtechnologie al langer voor onder andere de Apple Watch.

iPhone 8: lcd of amoled

Als de beweringen van Kuo kloppen maakt Apple echter niet direct volledig de sprong naar oled. Het bedrijf geeft consumenten komend jaar nog de keuze. De analist verwacht namelijk ook twee nieuwe smartphones van 4,7 inch en 5,5 inch, vermoedelijk directe opvolgers van de iPhone 7 en 7 Plus. Beide worden volgens de analist uitgerust met een lcd-scherm, wat Apple al jaren in zijn smartphones gebruikt. Het is niet duidelijk of het hier gaat om een iPhone 7S, met marginale verbeteringen, of de iPhone 8.

De iPhone met het 5 inch oled-scherm wordt waarschijnlijk een premium model. Bronnen spreken over een toestel met een randloos scherm, voorzien van een dubbele cameralens achterop vergelijkbaar met de iPhone 7 Plus. Ook krijgt deze variant waarschijnlijk een behuizing die deels van glas gemaakt is.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Macrumors
Categorie: Devices
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen