De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

‘OLED-display van iPhone 8 mogelijk alleen in speciale editie’

Rutger Otto
18 augustus 2016, 12:07
2 min leestijd
‘OLED-display van iPhone 8 mogelijk alleen in speciale editie’

Kiest Apple ervoor om volgend jaar OLED-schermen in iPhones te zetten, dan heeft mogelijk niet elk nieuw model er één: alleen de speciale editie van de vermeende iPhone 8.

Lees verder na de advertentie.

Speciale iPhone 8 met OLED-scherm

Dat zegt althans Hendi Susanto, analist bij Gabelli & Co. De iPhone 8, als het toestel zo gaat heten, zou een OLED-display krijgen, tenminste, als het bedrijf een geleidelijke uitrol van de schermen in zijn toestellen toestaat. Als Apple voor die aanpak kiest, komt er mogelijk een ‘speciale editie’ van de iPhone met de schermtechnologie.

Volgens Susanto is er namelijk twijfel of de producenten van Apple-apparatuur op tijd genoeg OLED-schermen kunnen produceren. Is dat niet het geval, dan kan Apple een speciale iPhone alvast voorzien van OLED, of langer wachten met de uitrol van dit soort schermen. Mogelijk krijgt alleen het Plus-model of een heel nieuwe versie OLED in 2017.

“Speculatie over het potentiële gebruik van OLED-displays blijft onderwerp van gesprek bij investeerders”, zegt Susanto. “De huidige speculatie gaat over Apples adoptie van OLED-schermen in 2017 of 2018. Wij geloven dat Apple de techniek liever vroeg dan laat implementeert, door eerst een gedeeltelijke uitrol te kiezen in een speciale editie van de iPhone.”

iphone 8 concept

Niet geheel ondenkbaar

Als een deel van de iPhones voorzien wordt van OLED, krijgt het andere deel dus de standaard LCD-schermen. Of dit überhaupt gaat gebeuren, is zeer de vraag. Het is echter niet ondenkbaar, want Apple heeft vaker grote verschillen tussen apparaten doorgevoerd. Denk aan het Retina-scherm van de MacBook Pro in vergelijking met de MacBook Air, die het met een minder scherpe resolutie moet doen. De iPhone 7 Plus krijgt vermoedelijk een dubbele cameralens, terwijl de iPhone 7 een enkele lens krijgt.

De iPhone 7 wordt begin september aangekondigd tijdens een speciaal evenement. Normaal zou volgend jaar de iPhone 7S moeten verschijnen, maar de iPhone 8 zou zo veel verandering meebrengen, dat Apple mogelijk kiest om hem direct van een nieuw cijfer te voorzien.

Lees het laatste iPhone 7 nieuws

Bron: Barrons
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu