Apple werkt aan offline dicteerfunctie in iOS 7

Roel van Hout
6 juli 2013, 16:27
1 min leestijd
Apple werkt aan offline dicteerfunctie in iOS 7

Sinds iOS 7 voor ontwikkelaars is vrijgegeven, zijn al een hoop interessante functies ontdekt. De laatste ontdekking: een offline dicteerfunctie in iOS 7.

Lees verder na de advertentie.

Als je op dit moment tegen je iPhone praat, wordt je tekst online opgeslagen en vervolgens omgezet naar tekst. Dit proces kost veel data, gaat vaak mis en duurt erg lang.

offline dicteerfunctie in iOS 7

In de ontwikkelaarsversie van iOS 7, die nu een kleine maand uit is, zijn sporen gevonden van een offline dicteerfunctie in iOS 7. Dit zou het dicteren van teksten aan je iPhone aanzienlijk versnellen en verbeteren. Naar verluidt heeft Apple de dienst intern al aan de praat.

Dicteerfunctie in iOS 7 ook beschikbaar op OSX

Op Android is deze manier van dicteren al langer mogelijk, dus het is niet meer dan logisch dat Apple aan een vergelijkbare dienst werkt. In de aankomende versie van Apple’s besturingssysteem voor computers, OS X Mavericks, is een vergelijkbare dienst in te stellen. Dit vereist dan wel een losse download – eventueel is dat bij iOS ook het geval.

Alhoewel daar geen bewijzen van zijn, lijkt het logisch dat de dicteerfunctie in iOS 7 terug te vinden zal zijn in Siri. De iPhone 3GS en iPhone 4S introduceerden nieuwe mogelijkheden op het gebied van spraakherkenning, en naar alle waarschijnlijkheid zal de iPhone 5S dat ook gaan doen. We houden het voor je in de gaten!

Lees in de tussentijd alles over iOS 7 in ons iOS 7 overzicht!

Via: 9t5Mac

Categorieën: Geruchten, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen