Kun jij appen #alseenofficier? Dit komt er bij kijken (ADV)

Redactie
9 maart 2018, 9:37
1 min leestijd
Kun jij appen #alseenofficier? Dit komt er bij kijken (ADV)

Vakantiefoto’s delen, filmpjes versturen en afspraken maken met vrienden: iedereen communiceert tegenwoordig via chat-apps. Maar heb jij dan ook de “app”-vaardigheden die bij een officier bij Defensie horen?

Kun jij appen #alseenofficier?

Hoewel je als officier bij Defensie ook bezig bent met appen, communiceren en organiseren, verschilt dit natuurlijk flink van een borrelafspraak die je met vrienden maakt. Bij Defensie staat het nemen van verantwoordelijkheid centraal, maar wat doet een officier nu eigenlijk?

In een nieuwe video laat het Ministerie van Defensie zien wat er bij komt kijken om als officier de leiding te nemen over een team van militairen. Normale zaken (zoals communiceren) worden ineens bijzonder in deze context, en je zet jezelf continu in voor vrede en veiligheid.

(Bijna) afgestudeerde HBO/WO-studenten die ervoor kiezen om als officier aan de slag te gaan, worden eerst aan de KMA of het KIM bijgeschoold in zo’n anderhalf jaar tijd. Hier krijg je de militaire skills en mogelijk een militaire vervolgopleiding binnen het vakgebied.

Dus ben jij als (bijna) afgestudeerde HBO/WO-student benieuwd naar wat een officier bij Defensie doet? Check dan de video in dit bericht, of breng een bezoekje aan https://werkenbijdefensie.nl/officier voor meer informatie.


Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen