Muziekdienst Apple Music officieel, release op 30 juni

8 juni 2015, 20:50
3 min leestijd
Muziekdienst Apple Music officieel, release op 30 juni

Apple heeft tijdens de WWDC 2015 Apple Music officieel aangekondigd. De nieuwe muziekdienst wordt op 30 juni in 100 landen beschikbaar, vanaf 9,99 dollar per maand.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music officieel: dit moet je weten

Apple Music is aangekondigd door Jimmy Iovine, een van de oprichters van Beats Music, het bedrijf dat Apple vorig jaar voor 3 miljard dollar overnam. Dit is de eerste streamingsdienst van Apple, waarmee het de strijd aangaan met Spotify.

Beats 1

Eén van de dingen die Apple Music biedt, is Beats 1, een muziekzender van Apple. Dit is een wereldwijd radiostation waar dj’s muziek draaien. Dat gebeurt 24 uur per dag, zeven dagen per week. “De stations zijn niet uitgekozen door algoritmes, maar door mensen”, zegt Iovine. Er wordt constant live uitgezonden vanuit Londen, New York en Los Angeles. Om Beats 1 op te zetten, werd Zane Lowe aangetrokken, een bekende dj van de BBC.

Apple Music Connect

Met Apple Music Connect kunnen gebruikers hun favoriete bands en artiesten volgen. De artiesten en bands kunnen op hun beurt beter in contact komen met fans. Als voorbeeld werd Pharrell’s Connect-pagina getoond. Alle video’s, plaatjes of audio die hij via Facebook of Twitter deelt, worden in Connect op één plek verzameld.

Aparte app voor iOS

Apple Music is een aparte app voor iOS. Alle muziek die je hebt gekocht en alle playlists die je hebt samengesteld, vind je in het scherm ‘My Music’. Daarnaast is het mogelijk om ‘op iTunes naar wat voor muziek dan ook te zoeken en het af te spelen’. Apple Music is de app waar je moet zijn om naar Beats 1 te luisteren.

In een venster genaamd ‘New’ vind je de nieuwste muziek, gesorteerd op populariteit. Dit gaat meestal op basis van algoritmes, maar ook hier komen af en toe menselijk gecureerde afspeellijsten te staan. Tijdens het instellen van de app wordt gevraagd van welke muziekgenres en artiesten je houdt. In het ‘For You’-scherm zie je aanraders die op basis van jouw muzieksmaak zijn gemaakt.

De Apple Music-app ziet eruit als een iTunes-app met strakke vormgeving, grote plaatjes en handige manieren van interactie, door bijvoorbeeld liedjes door afspeellijsten te slepen om de volgorde te veranderen.

apple music 1

Apple Music en Siri

Je kunt aan Siri vragen een nummer te draaien. De Apple Music-app wordt meteen geopend en de muziek speelt direct. Afgezien van specifieke nummers is vragen om bijvoorbeeld ‘het meest populaire liedje van november 1989’ eveneens mogelijk. Ook kun je Siri het commando geven om een bepaald nummer uit een film te spelen.

Apple Music release

Apple Music gaat 9,99 dollar per maand kosten met een gratis proefperiode van drie maanden. Je kunt ook een abonnement voor het gezin (tot zes personen) aanschaffen voor 14,99 dollar. De muziekdienst komt op 30 juni in de eerste 100 landen beschikbaar en daar hoort ook Nederland bij. Er is op de Apple-website al een ‘nl’-versie van de Apple Music-pagina beschikbaar. Naar verwachting worden de abonnementsprijzen voor de muziekdienst één-op-één overgezet naar euro’s.

apple music

Apple Music is er niet alleen voor iOS, ook voor OS X, watchOS en Windows. Komende herfst is Apple Music zelfs beschikbaar als app voor Android. Een precieze releasedatum voor dat platform is momenteel nog niet bekend.

Lees het laatste Apple-nieuws

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu