Nu is het officieel: Apple koopt Beats

Rutger Otto
28 mei 2014, 23:22
2 min leestijd
Nu is het officieel: Apple koopt Beats

Apple maakt bekend dat het Beats Electronics overneemt, evenals Beats Music. Zoals de New York Post eerder al meldde is Apple voor de aankoop 3 miljard dollar kwijt. Beats-oprichters Jimmy Iovine en Dr. Dre gaan bij Apple aan de slag.

Lees verder na de advertentie.

apple koopt beats

“Muziek is heel belangrijk in onze levens en bij Apple hebben we er een speciaal plekje voor in ons hart”, zegt Tim Cook in een statement. “Daarom blijven we investeren in muziek en brengen we Apple en Beats samen om te werken aan de meest innovatieve muziekproducten en diensten ter wereld.”

Officiële bekendmaking zat eraan te komen

De deal zal voor niemand als een verrassing komen. Al weken gaan de geruchten: Apple koopt Beats. De overname zou vertraging hebben opgelopen door meerdere redenen. Drie feiten vielen op naar aanleiding voordat de zaak rond was, niet in de laatste plaats het filmpje waarin Dr. Dre al verklapte ‘de eerste miljardair in de hiphopwereld’ te zijn.

Ook Jimmy Iovine gaf een statement. “Ik heb altijd geweten dat Beats bij Apple hoorde”, zegt hij. “Toen we het bedrijf startten, waren we geïnspireerd door Apples ongeëvenaarde kwaliteit om cultuur en technologie samen te brengen. Apples inzet voor muziekfans, artiesten en de muziekindustrie is iets speciaals.

Wat Apple met Beats gaat doen

Dre en Jimmy, zoals hun functienamen bij Apple simpelweg zullen luiden, zullen gaan werken onder Apple-manager Eddy Cue van Internet Software en Services. Hij licht een tipje van de sluier op van wat de overname gaat betekenen voor Apple. “Onze uitbreiding met Beats zal onze muziek lineup nog beter maken, van gratis streamen via iTunes Radio tot een abonnementsdienst van wereldklasse in Beats, evenals het muziek blijven kopen via de iTunes Store, zoals klanten dat al jaren graag doen.”

Tim Cook is overigens zeer te spreken over Dr. Dre en Jimmy Iovine. “Wij houden van de abonnementsdienst die ze hebben gemaakt in de vorm van Beats Music. Ze zijn de eerste die het écht snappen.”

Lees ook over drie opvallende feiten rondom de overname.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu