Office voor iPad komt eraan – heeft dat nog zin?
Roel van Hout

Microsoft komt naar verluidt zeer binnenkort met Office voor iPad. Heeft dat nog wel zin, nu Apple de iWork-apps gratis heeft gemaakt voor iedereen die een nieuwe iPad of iPhone koopt?

ZDnet meldt dat, hoewel er al lang niets meer over is gecommuniceerd vanuit Microsoft, het bedrijf binnenkort van plan zou zijn Office voor iPad uit te brengen. Het zal waarschijnlijk werken met een Office 365-abonnement en bestanden opslaan in SkyDrive.

Dat is behoorlijk vergelijkbaar met hoe iWork werkt. Iedere nieuwe iOS-gebruiker kan de apps Pages, Numbers en Keynote gratis downloaden en data opslaan in iCloud. Bovendien is er geen betaald abonnement nodig.

Office voor iPad is voor bedrijven

Je vraagt je daarom af of Microsoft niet de boot heeft gemist met Office voor iPad. Enerzijds ja – Apple is het bedrijf simpelweg te snel af geweest – maar anderzijds toch ook niet: Office is veel uitgebreider dan iWork, en dat zal voor de mobiele apps ook wel het geval gaan zijn: er was veel kritiek op de nieuwe versies van Pages, Numbers en Keynote omdat ze in vergelijking met hun voorgangers behoorlijk uitgekleed waren.

→ Lees meer over een iWork update die de apps weer wat functioneler maakt

Daarnaast werken veel bedrijven met Office, en zal een mobiele versie daarvan gemakkelijker aan te sluiten zijn op hun bestaande manier van werken. Office voor iPad heeft daarom zeker nog zin, maar met name voor de zakelijke markt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.