Deze updates voegt Microsoft toe aan Office-apps voor Mac

Rutger Otto
3 oktober 2017, 13:36
2 min leestijd
Deze updates voegt Microsoft toe aan Office-apps voor Mac

Microsoft heeft een aantal veranderingen aangekondigd voor Office 2016-apps voor de Mac, die mogelijk in de komende weken worden uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

Office-updates voor Mac

De updates zijn aangekondigd op een ondersteuningspagina van Office 2016. Vooralsnog gaat het om ‘Insider Fast’-versies van de apps die beschikbaar zijn voor mensen in het Office Insider-bètaprogramma. Zij krijgen alvast een voorproefje van de vernieuwingen. De verwachting is dat de officiële update snel wordt uitgerold.

De veranderingen gelden voor zes Office 2016-apps: Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneNote.

Word

Office 365-abonnees kunnen in Word gebruikmaken van een nieuwe AutoSave-functie als ze met OneDrive- en SharePoint-bestanden werken. Die slaan automatisch documenten op als gebruikers erin werken. Daarmee lijkt de functie op andere diensten die automatisch opslaan, zoals Google Doc.

Ook nieuw is dat mensen in realtime kunnen samenwerken en kunnen delen. Dat zou efficiënter werk opleveren met collega’s. Verder biedt Word nieuwe opties voor grafieken in word.

Microsoft Office Touch Bar

Excel

Net als Word wordt straks ook in Excel de AutoSave-functie ingeschakeld en kun je documenten samen met collega’s bewerken en delen in realtime via OneDrive en SharePoint. Ook de nieuwe grafieken en diagrammen vind je terug in de app. Helemaal nieuw in Excel zijn nieuwe IFS- en SWITCH-functies, waarmee je formules kunt versimpelen en verkorten.

PowerPoint en Outlook

Het presentatieprogramma PowerPoint krijgt verschillende updates, zoals tegelijk samenwerken en AutoSave, maar ook een optie waarmee je kunt zien wie welke aanpassingen heeft gedaan. Ook komen er nieuwe layouts en maak je mooiere presentaties met PowerPoint Designer.

Outlook krijgt een kleine update, waarmee je bijvoorbeeld (eindelijk) emoji kunt gebruiken als je berichten opstelt.

Office 2019 komt eraan

Microsoft komt volgend jaar met Office 2019. Daarvoor is, in tegenstelling tot Office 365, geen abonnement nodig, maar koop je gewoon een losse licentie. De nieuwe versie van Word zal in de tweede helft van 2018 verschijnen, maar wat de nieuwe functies zijn is nog niet bekend.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Microsoft
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen