De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

‘Update voor El Capitan met Office 2016-oplossingen onderweg’

Rutger Otto
17 oktober 2015, 10:57
1 min leestijd
‘Update voor El Capitan met Office 2016-oplossingen onderweg’

Als OS X 10.11.1 uitkomt, zullen de Office 2016-programma’s zoals Word en Excel weer werken voor gebruikers. De update zou niet lang meer op zich laten wachten.

Lees verder na de advertentie.

Office 2016 El Capitan

Er zijn een hoop gebruikers die problemen hebben met Office 2016 sinds ze hun besturingssysteem hebben geüpdatet naar El Capitan. Mensen hebben gemeld dat de software van Office – onder anderen Word en Excel – vaak crasht. Bij andere gebruikers wil het programma zelfs helemaal niet openen. Dit is een kwaal waar overigens meerdere apps op de Mac last van hebben.

Een paar weken terug wist Microsoft te melden dat het probleem bekend was en dat het bedrijf werkte aan een oplossing. Er verscheen later een update, maar hoewel die nieuwe functies en veiligheidsverbeteringen bracht, wist die de fouten niet te verhelpen. Een woordvoerster van Microsoft zei al: “We zijn de kwestie aan het onderzoeken met Apple, maar totdat er een oplossing is, raden we mensen aan om nieuwe updates automatisch te installeren.”

office voor mac

Binnenkort een update

De kern van het probleem ligt waarschijnlijk niet bij Microsoft, maar bij Apple en El Capitan. Inmiddels weten we dat de bedrijven samenwerken om een oplossing bij de volgende versie van El Capitan te kunnen bieden. In de laatste beta van OS X 10.11.1 voor ontwikkelaars en publieke testers, vroeg Apple aan ontwikkelaars om op Mail en Office 2016 te focussen.

Volgens MacRumors moet de komende versie van El Capitan ‘in de nabije toekomst’ verschijnen, al is nog onduidelijk wat de releasedatum is. Naast verbetering voor Office brengt OS X 10.11.1 ook oplossingen voor de Mail-app. Zo wordt een bug opgelost waardoor je berichte en postvakken niet kon zien. Ook komen er nieuwe emoji in de update, waaronder een middelvinger, popcorn en een unicorn.

Lees meer over El Capitan

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu