‘Nummers kunnen overslaan blokkeert iRadio-deal met Sony Music’

Wouter Nijsen
18 mei 2013, 15:41
2 min leestijd
‘Nummers kunnen overslaan blokkeert iRadio-deal met Sony Music’

Apple en Sony Music zijn het nog niet eens over de vergoeding voor het kunnen overslaan van nummers in ‘iRadio’, de radiodienst van Apple die steeds waarschijnlijker wordt. Dit zou volgens bronnen een deal blokkeren.

Lees verder na de advertentie.

Vorige week ging het gerucht rond dat Apple bijna alle contracten binnen had voor een eigen radiodienst genaamd iRadio. Alleen Sony Music had nog grote bezwaren, maar wat die precies waren was giswerk. CNET meldt nu echter dat Sony Music en Apple het nog niet eens zijn over de vergoeding voor het overslaan van nummers. Dit zou volgens anonieme bronnen voorlopig roet in het eten gooien.

Apple heeft nog niks aangekondigd over een eigen streamingdienst voor muziek, maar de geruchten blijven al maanden steeds consequenter aanhouden. Zo werd vorige week dus gemeld dat Sony Music het enige platenlabel was dat nog echt dwars lag.  De deal met Universal Music Group is schijnbaar al wel rond, maar Warner Music zou ook nog niet getekend hebben.

apple logo

Apples iRadio wordt naar verwachting een dienst waarin je als gebruiker eerst je voorkeuren aangeeft. Daar zoekt iRadio vervolgens passende nummers bij. Nummers kun je vervolgens een positieve of negatieve beoordeling geven, en natuurlijk kopen in iTunes als ze echt bevallen. Het kunnen overslaan van nummers is hierbij een must, en over de vergoeding daarvoor onderhandelen Apple en Sony Music nog.

iRadio al lang voorspeld

De komst van iRadio wordt al sinds de komst van iTunes voorspeld, en dat is alweer tien jaar geleden. De geruchten namen begin dit jaar toe, omdat er icoontjes met ‘radio buy’ werden gevonden in de bestanden van iOS 6.1, en geruchten over onderhandelingen met platenlabels komen steeds vaker langs.

iRadio zou nog steeds kunnen worden aangekondigd op de Worldwide Developers Conference in juni, maar dan moet het bedrijf uit Cupertino wel opschieten met de onderhandelingen. Concurrent Google heeft woensdag op de keynote van Google I/O al wel een eigen Spotify-kloon aangekondigd, genaamd All Access.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen