’74 procent van nummer 1 apps houdt het geen maand in top 25 vol’

Rutger Otto
23 maart 2017, 15:08
2 min leestijd
’74 procent van nummer 1 apps houdt het geen maand in top 25 vol’

Een app die bovenin de hitlijsten van de App Store staat, krijgt meer aandacht. Dat duurt in de meeste gevallen maar kort.

Lees verder na de advertentie.

Nummer 1 apps

Ontwikkelaars steken er veel tijd en geld in om hun app op nummer 1 te krijgen in de toplijsten van de App Store. Het zorgt voor meer zichtbaarheid in de appwinkel, maar vaak niet voor lang. Onderzoek van analysebureau Sensor Tower laat zien dat apps snel weg zakken. Van alle apps die de afgelopen jaar op nummer 1 kwamen in de Amerikaanse App Store, zakte 74 procent binnen een maand uit de top 25. Slechts acht procent van die apps stond na drie maanden nog in de toplijst.

In 2015 waren er 22 apps die in de Amerikaanse App Store die voor het eerst op nummer één in de toplijst stonden. Dat waren er negen meer in 2016. In totaal kwamen de afgelopen twee jaar dus 53 apps voor het eerst op de hoogste positie te staan. In onderstaande grafiek is te zien hoe snel zij wegzakten in de lijst. De vindbaarheid verminderde daarmee dus ook.

Apps zakken snel weg

Alle apps die de nummer 1 positie haalden, bleven ten minste twee dagen in de top 25 staan. 68 procent hield het een week of langer vol, en een kwart bleven er een maand of langer in staan. Slechts zes van de 53 apps waren na twee maanden nog in de top 25 te vinden nadat ze de eerste positie hadden behaald. Een overgroot deel (92 procent) zakte verder weg dan de vijfentwintigste plaats na drie maanden.

De apps die het langst in de top25 bleven staan nadat ze de nummer 1 positie hadden geclaimd, waren Color Switch (138 dagen), Bitmoji (231 dagen) en Snapchat (354 dagen).

Grote apps domineren de lijsten

Sensor Tower noemt het een flinke uitdaging voor nieuwe apps om een plekje in de toplijsten te krijgen. Dat komt door de ‘toenemende dominantie van grote apps zoals Facebook, Instagram, Snapchat en Facebook Messenger‘. “Met hun sterke merkzichtbaarheid en enorme marketingbudgetten kunnen zij de downloadlijsten blijven aanvoeren, terwijl de meeste andere apps niet in de buurt komen.”

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Sensor Tower
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen