Review: NU, altijd het laatste nieuws
Redactie

Sinds vandaag is de applicatie NU in de App Store te vinden, hiermee kun je snel het nieuws checken, en er zijn tegenover de webversie een aantal leuke mogelijkheden toegevoegd. Lees verder om de voor de review.

Duidelijk, Simpel, Mooi

Na het opstarten van de applicatie kom je niet eerst in een menu terecht, maar je ziet meteen al het belangrijkste nieuws. Ook zie je via vier vierkanten boven in het scherm welk weer het is, hoeveel files er staan, wat de stand van de AEX is (dat willen we nu niet weten), en een link naar live standen. Als je op één van deze knoppen klikt krijg je meer informatie, bijvoorbeeld van de beurs.

Verder kun je je via de navigatieknoppen onder in het scherm navigeren naar je favoriete categorieën die je zelf in kunt stellen. Standaard zijn deze categorieën: Algemeen, economie, en sport.

Shake 2 Update

Een mooie functie in de NU.nl applicatie is Shake 2 Update, door te schudden met je iPhone, zal het nieuws geüpdate worden. Voor mijn gevoel moet je je telefoon flink hard schudden voordat het nieuws ook daadwerkelijk ververst wordt, dit zou dus wel op een lichtere stand gezet kunnen worden.
[ad#daan]

Snelheid

Een van de redenen van het downloaden van deze applicatie is de snelheid: Je kunt het nieuws veel sneller bereiken dan via de Safari browser, ook is het interface natuurlijk veel, en veel overzichtelijker.

Screenshots

<br />NU icoon op iPhone

<br /> Het beginscherm van NU

<br /> Een nieuwsbericht

Conclusie

Een goed begin van een mooie applicaties, verbeteringen in de toekomst zijn mogelijke, maar dit hoeft niet op zeer korte termijn. Dus als jij het laatste nieuws zeer snel wilt bereiken dan is de iPhone applicatie van NU.nl een goede keus voor jou!

Downloaden NU

Prijs Gratis

Cijfer 9

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.