NS wil wifi in de trein verbeteren door overstap op 4G

Wouter Nijsen
28 januari 2015, 20:56
1 min leestijd

NS wil spoedig de overstap maken naar 4G voor de wifi-voorzieningen in haar treinen. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de vele problemen met de huidige verbindingen verholpen worden.

Lees verder na de advertentie.

NS 4G zorgt voor snellere verbindingen

Dat vertelt Eric Trinthamer, een woordvoerder van de NS, aan BNR. Hij geeft aan dat de implementatie van 4G de slechte verbindingen in de treinen moet oplossen en het daarmee voor reizigers interessanter zal worden om van de verbindingen gebruik te maken.

Het gebruik van 4G voor wifi in de trein zou een stap in de goede richting zijn, omdat de kwaliteit van de huidige verbindingen vaak te wensen overlaat. Zo klagen veel reizigers over (erg) lage snelheden en valt de verbinding regelmatig helemaal weg. Dit zou volgens de NS komen door het feit dat wifi in de trein onder reizigers erg populair is. Dat zorgt ervoor dat de totale capaciteit van de wifi-verbindingen al vrij snel helemaal volloopt en wifi voor anderen onbruikbaar wordt.

NS 4G

Het is nog onbekend met welke provider NS gaat samenwerken om haar treinen van 4G te voorzien. Momenteel zorgt T-Mobile voor de 3g-verbindingen in de treinen (het zogenoemde ‘Wifi in de trein’) en is KPN verantwoordelijk voor de draadloze internetverbindingen op de stations. Ook weten we nog niet wanneer NS 4G in al haar treinen zal implementeren, al geeft het bedrijf wel aan in de komende maanden de overstap te willen maken.

Lees meer over 4G

Bron: BNR
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen