NS voert proef uit met oplaadpaal voor smartphones
Wouter Nijsen

Sinds enkele dagen kunnen reizigers op Rotterdam CS hun iPhone van wat extra batterijkracht voorzien via speciale oplaadpalen. De proef loopt drie maanden en wordt bij succes uitgebreid naar andere NS-stations.

Reizigers kunnen hun iPhone of andere smartphone achterlaten in de oplaadpaal en hun hokje beveiligen met een zelfverzonnen cijfercode. In dit hokje bevinden zich aansluitingen voor iPhones en accu’s van verschillende andere smartphones. Als je echter een smartphone hebt die niet van Apple is en waaruit je accu niet kan worden verwijderd, heb je weinig aan de oplaadpalen. De oplaadpaal van de NS is gratis te gebruiken.

oplaadpaalNS maakt voor de oplaadpalen gebruik van Doqo’s Chargr. iPhones passen dus direct in het systeem; bij andere smartphones moet de accu in een lade worden gelegd. Het laden duurt maximaal twintig minuten.

Reizigers lijken echter nog niet warm te lopen voor de oplaadpaal op Rotterdam CS. Afgelopen weken zouden er slechts veertig gebruikers zijn geweest en winkeliers in de omgeving krijgen geregeld vragen over de werking van de oplaadpaal. Het is sowieso opvallend dat de NS voor deze oplossing heeft gekozen. Veel telefoonopladers werken immers gewoon met een (micro-)usb-aansluiting of stekker, die mensen meestal bij zich hebben.

Via: RTV Rijnmond

  • Spotlights:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.