Zo gaat de NS-app helpen met het vinden van een zitplaats

Lars Paijmans
3 juli 2017, 10:29
2 min leestijd
Zo gaat de NS-app helpen met het vinden van een zitplaats

Het is een strategisch dilemma waar iedere treinreiziger mee worstelt: welke coupé kies je uit om het beste plekje te bemachtigen? Over een tijdje gaat de NS-app je hierbij helpen.

Zo gaat de NS-app zitplaatsen vinden versimpelen

De NS kondigt aan dat de app vanaf 2018 een nieuwe functie krijgt. Met een druk op de knop kun je zien hoe druk het is in de afzonderlijke coupés van een trein. Zo weet je al voordat de trein het station inrijdt op welke plek je klaar kunt gaan staan.

De NS kan deze functie niet alleen met een software-update introduceren. Om een betrouwbare inschatting te maken van de drukte in een coupé, worden sensoren in de sporen gebruikt. Deze worden nu alleen gebruikt voor goederentreinen en de wielen, maar gaan voortaan ook intercity’s en sprinters wegen.

NS-app zitplaatsen

Door het gewicht per coupé te koppelen aan de NS Reisplanner-app, weet de reiziger precies waar hij of zij de meeste kans heeft op een zitplek. Nu moeten conducteurs nog regelmatig omroepen in welke coupés er ruimte is, omdat reizigers zich niet voldoende over de volledige lengte van de trein verspreid hebben. Met drie kleuren kun je straks zien hoeveel kans je hebt om ergens te zitten. Groen betekent dat er genoeg ruimte is, oranje wordt krap en bij rood weet je zeker dat je moet staan.

In 2018 beschikbaar

Tijdens een hackathon werd deze nieuwe functie bedacht. Vervolgens besloot de NS om het daadwerkelijk te implementeren met een update in de loop van 2018. Een exacte datum is nog niet bekend.

De Reisplanner-app van de NS werd onlangs nog bijgewerkt met een compleet nieuw design. Deze maakt het makkelijker om snel tussen de verschillende functies te schakelen, en geeft de grote hoeveelheid functies een overzichtelijker onderkomen.

Lees ook: NS Reisplanner Xtra: 5 praktische tips (en 7 alternatieven)

Via: Bright
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's