Notified toont de historie van je push-notificaties
Redactie

Sinds iOS 3.0 is het mogelijk om push-notificaties te ontvangen van applicaties. Hierdoor kan je bijvoorbeeld ‘breaking news’ ontvangen van NU, zonder dat de applicatie aanstaat. Tegenwoordig is het lastig om een applicatie te vinden die je geen push-berichten stuurt. Het zou dus handig zijn als Apple een notificatie-inbox zou hebben in iOS, maar helaas is dit er nog niet. Tot die tijd kan je wel gebruik maken van een modificatie die deze inbox op je iPhone zet: Notified.

Push-notificaties kunnen elkaar op dit moment laten verdwijnen. Als ‘Plu’ bijvoorbeeld een berichtje stuurt dat het kan gaan regenen, en als vervolgens NU bijvoorbeeld ‘breaking news’ stuurt, verdwijnt de notificatie van Plu. Het is op dit moment ook niet mogelijk om de notificatie op de één of andere manier terug te zoeken. Vaak hebben iPhone-gebruikers dan het gevoel iets te missen.

“Notifications the way Apple should have made them”

Notified brengt een notificatie-inbox naar de iPhone. Je kan na de installatie van de modificatie precies zien welke applicaties je notificaties hebben gestuurd. Dit lijstje is in chronologische volgorde, en dus kan je precies zien wanneer je de notificaties ontving.

“Beter goed gestolen, dan slecht bedacht”

Deze notificatie-inbox is trouwens niet nieuw. Google heeft een soortgelijke inbox al heel lang in hun OS ‘Android’. Deze inbox valt bij veel gebruikers goed in de smaak. Apple zal waarschijnlijk in de toekomst ook een notificatie-inbox moeten introduceren, want op dit moment zijn veel iOS-gebruikers het overzicht al kwijt.

De modificatie ‘Notified’ is gratis te downloaden via Cydia.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.