NOS wil web-apps in de App Store
Redactie

Een paar weken geleden kondigde de NOS aan dat ze geen losse applicaties meer zouden gaan maken voor de verschillende populaire platformen. De kosten voor het ontwikkelen én het bijwerken van de verschillende applicaties zou te duur zijn. Op dit moment werkt de NOS met universele web-applicaties. De omroep is nu van mening dat Apple een link naar web-applicaties in de App Store moet zetten om deze onder de aandacht te brengen.

Weinig gebruikers

De web-applicaties van de NOS worden minder vaak gebruikt dan de zogenaamde ‘Native Applicaties’. Gebruikers kiezen namelijk eerder voor een applicatie met dezelfde functionaliteit uit de App Store of Android Market, dan voor een web-applicatie. De NOS heeft zichzelf met de beslissing dus erg tegengewerkt.

Verzameling van web-apps bij Apple

Apple heeft op dit moment al een verzameling web-apps online staan op hun website. De web-apps worden waarschijnlijk nooit tot de App Store toegelaten, want het bevindt zich allemaal op internet. Dit betekent dat Apple er geen controle op kan uitoefenen, en daar zijn ze niet van gediend. De NOS zal dus weer met echte applicaties moeten komen als ze in de App Store willen komen.

Bron: NU

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.