NOS lanceert het ‘Tweede Scherm’
Redactie

De NOS blijft experimenteren met mobiele apparaten. Dit keer helaas niet met een live stream van het wk, maar met het ‘Tweede Scherm’. Deze dienst is bedoeld als scherm naast je tv. Als je een iPhone, iPad, laptop of ander mobiel apparaat hebt, kan je deze naast je leggen terwijl je naar een voetbalwedstrijd kijkt. Op het scherm verschijnt telkens belangrijke informatie.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Informatie op het ‘Tweede Scherm’

Op de speciale website van de NOS zie je belangrijke informatie over de wedstrijd die op dat moment gespeeld wordt. Deze informatie wordt live aangepast zonder dat je er wat voor hoeft te doen. Je ziet op het scherm onder andere statistieken over het balbezit, de corners, de vrije trappen en de uitgedeelde kaarten. Ook zie je natuurlijk een scorebord en de opstelling van de wedstrijd.

HTML5

De NOS heeft het ‘Tweede Scherm’ ontwikkeld met behulp van HTML5. Dit betekent dat je het goed kan bekijken op de iPhone, iPod Touch en iPad. Laatst gaf de NOS aan te stoppen met het ontwikkelen van ‘Native applicaties’ voor de iPhone, maar eigenlijk waren deze applicaties ook altijd al in HTML en HTML5 geschreven. Websites zoals het ‘Tweede Scherm’ zullen dus de toekomst van de NOS zijn als het om mobiele apparaten gaat, want deze websites zijn op alle smartphones te bekijken.

Het tweede scherm is te openen via http://nos.nl/wk2010/tweedescherm/

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.