Nokia weigert Apple’s nano-simkaart
Redactie

Nokia heeft vandaag laten weten niet akkoord te gaan met bepaalde licenties voor de nano-simkaart. Er wordt momenteel gewerkt  aan een nieuwe simkaartstandaard. Het ontwerp van Apple is geweigerd.

Nano-simkaart

De nano sim  is een nieuw ontwerp voor de standaard simkaart van Apple. De nieuwe generatie simkaarten moet nog kleiner worden dan de huidige micro-simkaart.

Nu is het moment aangebroken dat er een beslissing moet worden genomen, veel grote telecomgiganten gaan mee met het ontwerp van Apple, echter is er een struikelblok; Nokia.

Nieuwe standaard

De smartphones ontwikkelen zich in een razend tempo, de huidige simkaarten lopen behoorlijk achter op de telefoons van nu. Het is de hoogste tijd dat de simkaart wordt klaargemaakt voor de telefoons van de toekomst.

Probleem

Het exacte probleem van Nokia en enkele andere fabrikanten is dat het ontwerp te veel vraagt van de nieuwe toestellen die gemaakt moeten gaan worden, de eisen liggen te hoog.

Daarbij laten de fabrikanten weten dat ze op kosten worden gejaagd door de voorwaarden die in het voorstel omschreven staan. Kortom veel fabrikanten vinden het plan niet verwezenlijkbaar, echter kan Nokia het verschil maken door goedkeuring te geven, of niet.

Wanneer er een definitieve beslissing over de nieuwe standaard genomen gaat worden is nog onduidelijk. De kans dat het de nano-simkaart wordt lijkt vooralsnog klein.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.