Nokia-reclame neemt iPhone camera op de hak
Roel van Hout

De concurrentiestrijd op de mobiele telefoonmarkt is een harde, en steken onder water zijn daarbij zeker geen zeldzaamheid. Nokia doet in een nieuwe reclame echter geen enkele moeite om kritiek op de iPhone camera te verhullen.

In de reclame is te zien hoe een man kort na middernacht een verlaten straat in loopt. Vervolgens is een felle flits zichtbaar, en strompelt een man met spierwit gezicht en rode ogen voorbij. Het aantal flitsen neemt vervolgens snel toe, net als het aantal ‘zombies’. De reclame eindigt als één van de zombies met een iPhone een foto van de man probeert te nemen. Kijk zelf:

iPhone camera heeft te felle flits, volgens Nokia

iPhone-cameraNokia wil met de reclame onderstrepen dat hun nieuwste model, de Lumia 925 met Windows Phone 8, voorzien is van de nieuwste technologie voor het maken van goed belichte foto’s in het donker. In tegenstelling tot (volgens Nokia) de iPhone, die onnatuurlijk felle foto’s met rode ogen oplevert in het donker.

Een slimme manier om de iPhone aan te vallen – over de iPhone camera zijn wel vaker klachten – maar het is de vraag of veel mensen de reclame meteen snappen, omdat het eigenlijke product nauwelijks te zien is. Een goede camera is een goede manier om een telefoon aan de man te brengen, maar het uiterlijk van een toestel is minstens net zo belangrijk. Zouden jullie op grond van bovenstaande reclame een Nokia Lumia 925 aanschaffen?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.