Placeholder
Redactie

Nokia’s zijn op dit moment niet bepaald de meest gewilde telefoons. Het bedrijf verkeerd in slechte tijden, nieuwe telefoons slaan niet aan en aandeelhouders verliezen hun geduld. Nokia is een zinkend schip, toch valt het de wél mateloos populaire iPhone aan.

Ondanks deze beroerde positie van het bedrijf haalt het flink uit naar de concurrentie Apple en Android.

iPhone

Nokia laat weten dat jongeren klaar zijn met de iPhone. Mensen zouden het besturingssysteem iOS zat zijn. De iPhone is té populair geworden.

Niels Munksgaard liet dit weten in een interview, zo zei hij ook ”Iedereen heeft een iPhone!” Het bedrijf hoopt dat mensen zijn uitgeken op Apple’s paradenpaardje en daarom voor Windows Phone zouden kiezen.

Android

Ook Android ontkomt niet aan het vuur van Nokia. Het systeem zou veel te ingewikkeld in elkaar zitten en de beveiliging laat te wensen over. Ook deze gebruikers zouden de overstap naar Windows Phone moeten maken. Dit laat Niels Munksgaard letterlijk weten;

“Velen zijn niet gelukkig met de complexiteit van Android en het gebrek aan 
beveiliging. Wij zien dus in toenemende mate dat de jongeren die voor de
‘cutting edge’ gaan en iets nieuws willen proberen zich nu richten op het
Windows Phone-platform.”

Realistisch?

Realistisch zijn de opmerkingen van Nokia alles behalve. In de verkoop en populariteit van de iPhone zit tot op de dag van vandaag een stijgende lijn.

Ook de uitspraak over Android lijkt niet helemaal naar de waarheid. Android groeit in een razend snel tempo en is het grootste smartphone platform ter wereld geworden.

Echter is de hoop van Nokia niet helemaal onterecht. Haar nieuwste toestel, de Lumia 800, is goed ontvangen. Over of dit toestel Nokia kan redden zijn de meningen verdeeld. Denk jij dat Nokia ooit écht een goede concurrent van Apple zal worden?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.