Dit fietsslot ontgrendel je met je iPhone of Apple Watch

Gijs Ettes
12 maart 2015, 16:11
2 min leestijd
Dit fietsslot ontgrendel je met je iPhone of Apple Watch

De Noke U-Lock is een stevig en slim fietsslot dat je met je iPhone of Apple Watch kunt ontgrendelen. Het fietsslot is nu te reserveren op crowdfundingwebsite KickStarter.

Lees verder na de advertentie.

Noke U-Lock: fietsslot met bluetooth

De Noke U-Lock is een fietsslot met een stevige stalen behuizing die bestand is tegen de elementen. Ook is er een ingebouwd alarm aanwezig tegen diefstal. Als iemand langer dan drie seconden aan het slot morrelt, gaat er een alarm af dat in een omtrek van 50 meter hoorbaar is. De ingebouwde accu van de Noke gaat ongeveer een half jaar mee met het alarm ingeschakeld. Zodra het accuniveau onder de 20 procent daalt, krijg je een notificatie op je smartphone.

Het slot werkt met bluetooth en de Noke-app op je smartphone of smarwatch. Hiermee kun je het ontgrendelen, zowel automatisch (als je in de buurt komt) of door in de app op een knop te drukken. De Noke U-Lock werkt met iOS, Android en Windows Phone, maar ook met de Apple Watch. De makers van het fietsslot willen op korte termijn ook ondersteuning voor andere smartwatches, zoals die van Pebble en Google (Android Wear), toevoegen.

Vind je fiets terug

noke u-lock

De app van de Noke U-Lock geeft je verder de mogelijkheid om je slot (en dus ook je fiets) snel terug te vinden. Daarnaast kun je anderen toegang geven tot het slot. Ben je je smartphone of smartwatch vergeten, dan is het slot alsnog te ontgrendelen met een zelf ingestelde klikcode.

De Noke is via deze pagina op KickStarter te reserveren vanaf 99 dollar. Er wordt ook een fietshouder meegeleverd. Op het moment van schrijven hebben de makers ruim de helft van het benodigde investeringsbedrag (100.000 dollar) opgehaald. Met nog 36 dagen te gaan, lijkt het erop dat de Noke U-Lock een succes wordt.

Het laatste nieuws over KickStarter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu