Nog niet verschenen albums komen naar iTunes Radio

Apple heeft een handige truc om de gebruikersaantallen van iTunes Radio nog wat op te stuwen: nog niet verschenen albums zullen op Apple’s eigen muziekstreamingdienst te beluisteren zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het sluit aan bij Apple’s bestaande strategie met nog niet verschenen muziek: van tijd tot tijd is er in iTunes een album te beluisteren voordat het in de (digitale) schappen ligt. Bijvoorbeeld Random Access Memories, het laatste album van Daft Punk, was op iTunes eerder te beluisteren.

itunes radio

Door de nog niet verschenen muziek ook via iTunes Radio beschikbaar te maken, zoals iTunes-baas Eddy Cue in een interview uiteenzet, zal de dienst er ongetwijfeld weer een hoop nieuwe gebruikers bij gaan krijgen. Over een gebrek aan populariteit hoefde Apple toch al niet te klagen: in één week registreerden ruim 11 miljoen Amerikaanse gebruikers zich.

Nog geen datum voor iTunes Radio in Nederland

iTunes Radio is Apple’s antwoord op Spotify. Je kunt naar hartelust nummers uit de iTunes Store beluisteren. Wanneer je geabonneerd bent op iTunes Match, doe je dat bovendien reclamevrij.

Kijk je als Nederlander vol verwachting uit naar deze dienst, dan zul je helaas nog even geduld moeten hebben. Hoe lang is niet duidelijk: Apple heeft nog geen datum voor de wereldwijde uitrol bekend gemaakt. Zodra daar meer over bekend wordt, lees je het natuurlijk op iPhoned.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.