Gerucht: Apple zoekt enorme locatie voor autoproject

Rutger Otto
6 mei 2016, 9:13
2 min leestijd
Gerucht: Apple zoekt enorme locatie voor autoproject

Er wordt tegenwoordig flink wat ruimte in Silicon Valley gereserveerd voor automakers. Zo zoekt Google naar een terrein voor zijn zelfrijdende auto en zou ook Apple willen uitbreiden.

Lees verder na de advertentie.

Apple Car locatie gezocht

Dat zegt althans Victor Coleman, de ceo van Hudson Pacific Properties, een investeringsbedrijf dat handelt in onroerend goed. Volgens hem zijn faciliteiten voor autonome auto-onderzoek en ontwikkeling enorm in trek. Dat noteert The Wall Street Journal.

“We zien de Toyotas van de wereld, de Teslas van de wereld en de BMWs, Mercedes en Fords op zoek gaan naar meer ruimte voor de ontwikkeling en productie van auto’s”, zegt Coleman. “Dan heb ik het nog niet eens gehad over de ruim 37.000 vierkante meter waar Google naar op zoek is. Apple aast zelfs op een locatie van bijna 75.000 vierkante meter voor de ontwikkeling van zijn zelfrijdende auto’s.”

Apple en Googles moederbedrijf Alphabet wilden niet direct op de uitspraken van Coleman reageren.

apple carplay patent

Geruchten rond een auto van Apple

Over een auto van Apple wordt door het bedrijf zelf erg geheimzinnig gedaan. Toch zijn er al flink wat geruchten rond ‘Project Titan‘ gaande. Het nieuwste bericht komt van Quartz, dat schrijft dat één van de uitvinders van Googles elektrische oplaadsysteem voor auto’s is overgestapt naar Apple. Het gaat om Kurt Adelberger. Dat blijkt uit zijn LinkedIn-pagina. De overstap vond vorig jaar in juli al plaats, maar zijn naam is nu gelinkt aan Google, omdat het bedrijf een patent voor dat systeem heeft ingediend. Daar stond Adelberger nog op.

Adelberger is niet de enige die bij Apple aan een autoproject zou werken. De afgelopen maand zijn er bijvoorbeeld al twee Tesla-medewerkers naar Apple gegaan. In het afgelopen jaar kwam dat soort transfernieuws regelmatig voorbij. Geruchten gaan er vanuit dat Project Titan een elektrische auto is die mogelijk autonoom rijdt. Rond 2020 zou de wagen klaar moeten zijn.

Lees meer over Apple’s vermeende autoplannen

Bronnen: WSJ, QZ
Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen