Videostreamingdienst NLziet gelanceerd, kost 8 euro per maand
Gijs Ettes

November vorig jaar kondigden de omroepen NPO, RTL en SBS NLziet aan. Aanvankelijk zou de abonnementsdienst begin dit jaar live gaan, maar de lancering is pas vandaag een feit. Potentiële abonnees moeten nog wel even geduld hebben: uiterlijk 1 juli is de dienst voor iedereen beschikbaar. Na een gratis testperiode van 30 dagen kost NLziet 8 euro per maand.

nlzietNLziet bundelt onder andere Uitzending Gemist, RTL gemist en Kijk samen en laat je tv-series, films, documentaires en shows die worden uitgezonden op de Nederlandse zenders van de NPO, RTL en SBS bekijken tot 365 dagen na de uitzending. Interessant is dat ook toekomstige programma’s (tot zeven dagen vooruit) in sommige gevallen kunnen worden bekeken. Daarbij is het aanbod volledig reclamevrij.

Volgens de initiatiefnemers biedt NLziet meer dan de huidige video-on-demandplatformen NPO Plus, RTL XL en Kijk, maar deze blijven gewoon bestaan. Abonnees kunnen met maximaal twee apparaten tegelijk kijken via een pc/Mac, iOS-apparaat of Android-toestel. Ondersteuning voor de Apple TV, Chromecast, en smart-tv’s en settopboxen volgt op een later moment.

Het aanbod van NLziet

Volgens Bert Habets, directeur van RTL Nederland, is NLziet ontstaan uit het idee dat Nederlanders in toenemende mate zélf willen bepalen wat ze kijken en wanneer. “Nederland heeft het predicaat van een innovatief televisieland. Een gezamenlijke VOD-abonnementsdienst van de belangrijkste Nederlandse spelers is de logische volgende stap in de ontwikkeling van tv-kijkend Nederland.”

Momenteel omvat het aanbod ruim 2700 series en programma’s, waaronder ook veel Nederlandse producties en bijvoorbeeld journaals. Je aanmelden kan via de officiële website.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.