NLziet test volgend jaar live-televisie in bèta

Rutger Otto
29 november 2016, 13:57
2 min leestijd
NLziet test volgend jaar live-televisie in bèta

Naast on-demand programma’s biedt streamingdienst NLziet binnenkort ook live-tv aan voor zijn gebruikers. En er staat meer op de planning in 2017.

NLziet live televisie

In een blogpost heeft NLziet uit de doeken gedaan welke vernieuwingen er voor volgend jaar voor de dienst op de planning staat. NLziet is een dienst waarmee je programma’s van Uitzending Gemist, RTL XL en KIJK on-demand kunt bekijken. Een optie om live naar televisie te kijken was er nog niet, maar die komt er in het eerste kwartaal van 2017. Dat lijkt nodig, want bij concurrenten zoals KPN is live kijken al wel mogelijk.

nlziet live tv

Eerst voor bètatesters

Als de optie wordt toegevoegd, dan is live-tv in eerste instantie voor bètatesters van de app. Onduidelijk is hoe groot de groep bètatesters zal zijn of dat iedereen eraan kan meedoen. Vorig jaar testte NLziet live televisie kijken al in een besloten test, dus een grotere uitrol zou logisch zijn. Via de website van NLziet kun je je als tester aanmelden. Verder onbekend is of de functie wordt opgenomen in het huidige pakket van NLziet. Daarvoor betalen mensen 7,95 euro per maand.

De afgelopen tijd heeft NLziet al aanpassingen gemaakt aan de bètaversie van de dienst. Kijkers kunnen nu bijvoorbeeld alle programma’s binnen het domein van NLziet bekijken. Ze worden dan niet meer doorverwezen naar andere websites van de NPO, RTL of SBS. Hiermee wordt de dienst meer een (overzichtelijker) geheel.

Meer verbeteringen op stapel

In de blogpost van NLziet staan een aantal punten beschreven die de dienst komende tijd in de bèta zal aanpakken. Naast live tv kunnen gebruikers in de eerste maanden van 2017 ook een programmagids verwachten om het zoeken naar programma’s te verbeteren. In het tweede kwartaal wordt zoeken op genre mogelijk, net als de mogelijkheid om een volgende aflevering in een serie automatisch te starten na afloop van de vorige.

Ook zijn er punten waarvan de mogelijkheden nog worden onderzocht. Het gaat hier om het kunnen inschakelen van Chromecast vanuit de videospeler en de functie om videokwaliteit handmatig te kunnen instellen. “Indien we voor deze twee puntjes een oplossing hebben, proberen we dit eind december 2016 toe te voegen aan de bèta”, meldt NLziet. Na de test zal de dienst kijken of functies goed genoeg zijn voor publieke uitrol, maar data zijn nog niet bekend.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: NLziet
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's