NL Alert controlebericht wordt vandaag om 12:00 uur verstuurd: stel je iPhone in

Lars Paijmans
4 december 2017, 10:45
2 min leestijd
NL Alert controlebericht wordt vandaag om 12:00 uur verstuurd: stel je iPhone in

De overheid verstuurt vandaag weer een nieuw NL Alert controlebericht. Check dus nog even snel of je iPhone correct ingesteld staat om het NL Alert van december 2017 goed te ontvangen.

Lees verder na de advertentie.

NL Alert december 2017: een nieuw testbericht

De Nederlandse overheid verstuurt meerdere keren per jaar een NL Alert controlebericht. Hierdoor krijg jij meerdere malen de kans om te controleren of je het alarmsysteem correct hebt ingesteld op je telefoon.

Met NL Alert kan de overheid in noodsituaties meteen een bericht verzenden dat op alle ondersteunende smartphones verschijnt. Gebeurt er een ramp in de buurt waardoor je bijvoorbeeld de ramen en deuren moet sluiten, dan krijg je dit via een NL Alert te weten.

Vandaag, op maandag 4 december 2017, wordt er weer een testbericht verstuurd. Deze verschijnt om 12:00 uur op alle toestellen. Wil je dus checken of je iPhone goed ingesteld is, check dan onze tip over het instellen van NL Alert op je iPhone.

Lees ook: NL Alert op je iPhone instellen

Staat het bij jou goed ingesteld?

In de meeste gevallen zul je zien dat NL Alert al automatisch correct ingesteld staat. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de nieuwere iPhone X en iPhone 8, maar ook bij oudere iPhones hoef je vaak niets te doen. Toch kan het geen kwaad om dit even te controleren. Ken je iemand met een Android-toestel? Lees dan in onderstaande tip hoe je daar de noodmelding op instelt.

Lees ook: NL Alert op Android instellen

De Nederlandse overheid verstuurt het NL Alert controlebericht via het 2G-, 3G- en 4G-netwerk van KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2. NL Alert maakt gebruik van het zogeheten cell broadcast, wat betekent dat de dienst altijd werkt. Sms-berichten worden juist niet ingezet, omdat dit voor problemen kan zorgen als het mobiele netwerk overbelast is. Aan het ontvangen van een NL Alert zijn geen kosten verbonden. Ook blijf je als ontvanger anoniem, aangezien je naam en telefoonnummer niet worden herkend.

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen