Morgen om 12:00 uur krijg je een NL Alert-controlebericht

Michel van 't Klaphek
2 juni 2019, 13:04
2 min leestijd
Morgen om 12:00 uur krijg je een NL Alert-controlebericht

Morgen (3 juni) verstuurt de overheid een NL Alert-controlebericht. Wanneer je dit bericht ontvangt weet je zeker dat jouw iPhone goed is ingesteld. Voor het eerst is het testbericht ook op reclamezuilen te zien.

Lees verder na de advertentie.

NL Alert-controlebericht van 3 juni 2019

Bij het uitbreken van een grote brand, aanwezigheid van gevaarlijke stoffen in de lucht of een gaslekkage in een fabriek is het belangrijk dat omwonenden hier direct van op de hoogte worden gesteld. Bovendien moet je precies weten wat je moet doen om jezelf en anderen in veiligheid te brengen.

NL-Alert-3-december-2018

Dat is waar NL Alert voor zorgt. In het geval van een noodsituatie stelt de overheid je direct op de hoogte van de situatie en geeft instructies via een tekstbericht. Op maandag 3 juni om 12:00 uur wordt het volgende controlebericht verzonden. Hiermee kun je testen of jouw iPhone juist is ingesteld om berichten te ontvangen wanneer er daadwerkelijk een ramp plaatsvindt.

Draait jouw iPhone op iOS 12.2 of een nieuwere versie? Dan hoef je verder niks in te stellen en krijg je automatisch een NL Alert-bericht. Via ‘Instellingen > Algemeen > Info en Softwareversie’ check je welke versie je hebt. Wanneer je een oudere iOS-update hebt is het verstandig om vooraf bij te werken. Als dit niet mogelijk is moet je handmatig NL Alert instellen op je iPhone, wat overigens helemaal niet moeilijk is.

NL Alert ook bij het winkelcentrum

Het NL Alert-testbericht van 3 juni is ook op ruim 1200 digitale reclamezuilen te zien, bijvoorbeeld bij winkelcentra, stations en op andere openbare plekken. Het is de eerste keer dat de overheid dit doet.

Wel was het NL Alert-bericht van afgelopen december te zien op digitale vertrekborden bij haltes van de bus, tram en metro. In totaal zagen 300,000 reizigers de herinnering op deze manier. Ook ontvingen ruim 11 miljoen Nederlanders (van 12 jaar en ouder) het controlebericht via hun telefoon.

Aan het ontvangen van een NL Alert-controlebericht zijn geen kosten verbonden. Gebruik is eveneens anoniem: je naam en telefoonnummer worden niet herkend.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu