Nintendo ziet iPhone als vijand van de toekomst

Redactie
11 mei 2010, 16:18
1 min leestijd
Nintendo ziet iPhone als vijand van de toekomst

Met de iPhone wordt door bijna alle bezitters niet alleen gebeld, er is genoeg afleiding op de smartphone te vinden. Volgens Steve Jobs speelt men gemiddeld een half uur per dag met de iPhone, er wordt ook een hoge omzet gehaald uit de games.
Nintendo voelt de hete adem van Apple’s iPhone, iPod Touch en iPad al in de nek. Volgens Saturo Iwata, directeur van Nintendo, gaat het bedrijf er alles aan doen om Apple voor te zijn.

Na Sony volgt Apple

Een grote concurrent van Apple was Sony, met de PSP en PlayStation domineerde het consern een groot deel van de game industrie. Nintendo deed er alles aan en won, er zijn twee maal meer Wii’s verkocht dan Playstations afgelopen winter.
Maar toch gaat het slechter met Nintendo, de omzet is in vergelijking met de vorige jaren gedaald. Je kan de schuld geven aan de economische crisis, maar toch doet Nintendo er alles aan om de omzet dit jaar hoger te krijgen.

Volgens vele onderzoeksbedrijven hebben mensen over een tijdje eerder een iPhone in hun broekzak (een iPad wordt wat lastig) dan een Nintendo DS.

Bron: Times Online \
nintendo boos

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Cyber Monday