Dit kun je doen met de iOS-apps voor de Nintendo Switch

Erwin Vogelaar
13 januari 2017, 19:28
2 min leestijd
Dit kun je doen met de iOS-apps voor de Nintendo Switch

Nintendo heeft vandaag zijn nieuwe spelcomputer Nintendo Switch gepresenteerd. Er zullen twee Nintendo Switch-apps gelanceerd worden en dit kun je daarmee doen.

Lees verder na de advertentie.

Nintendo Switch-apps

Vrijdag vroeg heeft Nintendo zijn nieuwe spelcomputer Nintendo Switch gepresenteerd. Deze console kun je thuis aansluiten op een televisie, maar je kunt de Switch ook meenemen om tijdens het reizen gewoon verder te spelen op een kleiner schermpje. Bij de launch van de console op 3 maart, of iets later, zal een iOS-app beschikbaar komen speciaal voor ouders van kinderen die spelen. In de zomer zal er vervolgens nog een tweede app bijkomen voor de spelers zelf.

De app voor ouders is interessant, want het geeft complete controle over de speeltijd van kinderen zonder dat de spelcomputer zelf gebruikt hoeft te worden. Het idee is dat je via de app kunt zien hoelang je kind gespeeld heeft. Tevens kun je aangeven dat de spelcomputer uit moet gaan na een bepaalde tijd. Deze tijd is per dag in te stellen, dus je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om in het weekend wat extra speeltijd te geven. Dit doet Bowser in bovenstaande video ook. Wie had gedacht dat hij zo’n goede vader zou zijn?

In een tweede app, die op z’n vroegst pas in de zomer zal verschijnen, kun je in contact komen met je Switch-vrienden. Volgens Nintendo kun je de app met een Nintendo Switch verbinden om vervolgens je vrienden uit te nodigen om online te gamen. Zijn je vrienden niet online, dan kun je plannen maken voor een speelsessie. Ben je al aan het spelen, dan kun je via de app chatten met elkaar. Nintendo stelt wel dat deze app eerst nog in gelimiteerde vorm beschikbaar zal zijn. Welke functies je direct kunt gebruiken en welke later pas is helaas nog niet bekend. De Nintendo Switch zal vanaf 3 maart verkrijgbaar zijn voor rond de 300 euro.

Lees het laatste nieuws over Nintendo

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen