‘Nintendo mini-games en video’s voor iOS komen eraan’
Gijs Ettes

Naar verwachting zullen er op korte termijn Nintendo mini-games en video’s beschikbaar worden voor mobiele apparaten, aldus de gezaghebbende Japanse krant Nikkei. Mogelijk hebben de games en filmpjes Nintendo’s bekende mascottes in de hoofdrol.

Nintendo mini-games en digitale content

Vorige week gaf Nintendo al aan te onderzoeken hoe het smartphones en tablets kan inzetten om de teruglopende omzet- en winstcijfers een halt toe te roepen. Hoewel een Super Mario iOS er waarschijnlijk niet in zit, gaan er wel geruchten dat we op korte termijn Nintendo mini-games en video’s tegemoet kunnen zien op onze iPhone en iPad. De digitale content wordt mogelijk ook beschikbaar voor andere mobiele apparaten.

Nintendo mini-games iOS

iPhone ommekeer voor Nintendo?

Nintendo maakte begin deze maand bekend dat het voor het derde jaar op rij flink verlies zal maken, wat vooral komt door de slechte verkoopcijfers van de Wii U. De spelcomputer met de tabletvormige controller heeft het afgelopen jaar bedroevend verkocht en doet het nu zelfs nog slechter als gevolg van de verschijning van de PlayStation 4 en Xbox One. Beide apparaten gaan als warme broodjes over de toonbank en worden bovendien door meer softwareontwikkelaars ondersteund. Daardoor hebben ze een groter en gevarieerder aanbod aan games. Nikkei verwacht dat Nintendo later deze week nieuwe plannen met betrekking tot smartphones en tablets onthult.

Overigens moest Nintendo lange tijd niets weten van smartphones en tablets; het Japanse bedrijf zag de apparaten toch vooral als concurrenten voor hun eigen handhelds, de Nintendo DS en later 3DS. Steeds meer berichten wijzen erop dat hier dit jaar mogelijk verandering in komt. Het uitbrengen van mini-games en andere content voor iOS (en Android) is misschien een noodgedwongen, maar wel een goede stap in de juiste richting.

→ Bekijk ook ons overzicht met de beste en nieuwste gratis iPhone games

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.