De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Eerste iOS Nintendo-game is meer dan een sociaal netwerk’

Rutger Otto
24 december 2015, 10:41
2 min leestijd
‘Eerste iOS Nintendo-game is meer dan een sociaal netwerk’

Miitomo. Zo heet de eerste game van Nintendo die voor iOS verschijnt. Hij is nog steeds niet uit, maar we weten nu wel iets meer over het spelletje.

Lees verder na de advertentie.

Miitomo game

miitomo

Nintendo maakt Miitomo samen met het Japanse bedrijf DeNA, dat al meer ervaring heeft met smartphone-games. De ceo van DeNA, Isao Moriyasu, heeft een interview gegeven aan The Wall Street Journal. In dat gesprek sprak hij over Miitomo en gaf daarbij iets meer details prijs rondom het spelletje.

Eerder werd al bekend dat Miitomo meer een sociaal netwerk zou worden dan een game zoals je die wellicht van Nintendo verwacht. Toch hoeven fans van het Japanse bedrijf niet bang te zijn volgens Moriyasu: “Er kleeft een merkbaar Nintendo-gevoel aan het spel waardoor je direct een bepaalde comfort en nostalgie voelt. De interface, het gevoel en het geluid – het is allemaal heel Nintendo.”

Kleding kopen in het spel

Hoewel Miitomo voor een groot gedeelte een sociaal platform is waar je met vrienden kan chatten, blijft het dus echt Nintendo, zo zegt Moriyasu. “Miitomo richt zich meer dan andere sociale diensten op entertainment. Communicatie zal centraal staan in het spel, maar verschillende elementen kunnen eraan toegevoegd worden, zoals mini-games om met vrienden te spelen.”

Miitomo zal gratis te downloaden zijn, maar krijgt wel in-app aankopen. “Er zijn verschillende mogelijkheden”, zegt Moriyasu. “Maar eerst zijn we van plan om in-game kleren te verkopen die gebruikers kunnen gebruiken om hun Miis mee aan te kleden.” Een Mii is de naam van het poppetje waarmee spelers met anderen kunnen chatten. Die poppetjes zijn helemaal aan te passen zodat ze op een cartoon-versie van jezelf zijn, maar je kunt er ook iets heel anders van maken.

Vrienden zien

Als je in Miitomo met elkaar chat, zie je dus poppetjes van anderen. Dat is een wezenlijk verschil met normale chatdiensten, zegt Moriyasu. “We denken eraan om het spel aan de vriendenlijst van Facebook te linken. Het kan leuk zijn om vrienden te zien waar je niet heel vaak mee praat.” Miitomo moet rond maart in de App Store staan.

Lees meer over apps

Bron: WSJ
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu