De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Super Mario speel je straks op de iPhone en iPad

Rutger Otto
17 maart 2015, 15:08
1 min leestijd
Super Mario speel je straks op de iPhone en iPad

Nintendo gaat eindelijk games maken voor mobiele platformen zoals iOS. Er komen spellen met de bekende personages van Nintendo, zoals Mario en Zelda.

Lees verder na de advertentie.

Nintendo iPhone-games

Dat maakte de Japanse spelmaker vandaag bekend. Nintendo gaat games ontwikkelen voor smartphones en andere mobiele apparaten die hun belangrijke personages kunnen bevatten, waaronder Mario, Zelda en Donkey Kong. Denk echter niet dat het Japanse bedrijf hun games van de Nintendo 3DS gaat porten, het gaat hier waarschijnlijk om totaal nieuwe spellen met de bekende personages.

De spellen waar Nintendo aan gaat werken, zullen speciaal voor de mobiele platformen ontwikkeld worden. Het is wel de vraag wat voor games dat gaan worden. Kunnen we een nieuwe platformgame van Mario verwachten op de iPhone, of wordt het een Candy Crush Saga-achtige game met Nintendo-personages? Ook is de vraag of de games een prijs krijgen of met een in-app aankopen-systeem gaan werken.

Nintendo slaat voor mobiele games de handen ineen met het eveneens Japanse bedrijf DeNA, dat één van de populairste mobiele gameplatformen van het land in zijn bezit heeft.

Nintendo iOS spellen

Plannen van Nintendo

Dat Nintendo nu eindelijk de stap naar andere platformen maakt, is enigszins verrassend, omdat het bedrijf altijd stellig tegen games op smartphones leek te zijn. Toch vroeg het eind vorig jaar een patent aan waarmee Nintendo-games via een emulator op de iPhone gedraaid kunnen worden, al is niet bekend of straks een emulator nodig is om de nieuwe games te moeten draaien.

Als Nintendo-games op de smartphone een succes blijken, kan het er ook voor zorgen dat mensen daarna hardware van Nintendo aanschaffen, zoals de Nintendo 3DS of de Nintendo Wii U. Meer details over de samenwerking en games voor smartphones zijn momenteel nog niet bekend.

Lees meer over apps

Bron: DeNA
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu