Nintendo brengt Animal Crossing en Fire Emblem naar je iPhone

Erwin Vogelaar
27 april 2016, 12:15
2 min leestijd
Nintendo brengt Animal Crossing en Fire Emblem naar je iPhone

Nintendo heeft eindelijk de merken voor de volgende iPhone-games bekend gemaakt: Fire Emblem en Animal Crossing. Het is nog onduidelijk wanneer de games precies worden uitgebracht. 

Lees verder na de advertentie.

Nintendo iPhone-games

Nintendo scoort goed met smartphone-app Miitomo. De app zou zo’n 40.000 dollar per dag opleveren voor het Japanse bedrijf, waarvan circa tachtig procent van iOS-gebruikers komt en maar twintig procent van Android-gebruikers. De sociale app is echter nog maar de start van Nintendo’s stappen in de smartphonemarkt. Het bedrijf liet eerder al weten dat de volgende apps echt games zouden zijn met bekende Nintendo-merken. Vandaag weten we eindelijk welke dat zijn door een tweet van Nintendo.

Nintendo iPhone games

Animal Crossing is een serie succesvolle games waarin de speler in een dorpje terecht komt en daar een leven moet zien op te bouwen. Hoewel er geen punten te scoren zijn en je geen duidelijk einddoel hebt, is er altijd wat te doen. Je kunt je huis inrichten, vissen, met anderen praten, dingen verzamelen, opgravingen doen enzovoort. Hopelijk wordt Animal Crossing voor iOS sociaal, zodat we ook lekker bij elkaar op bezoek kunnen.

Fire Emblem is daarnaast een fantastische serie aan strategische games. De strijd wordt altijd turn-based uitgevochten, dus de twee partijen op het strijdveld wachten op elkaars beurt. Hierdoor heb je ruim de tijd om na te denken over je volgende zet, maar elke verkeerde beslissing kan het einde betekenen van een geliefd personage. Als we een volledige Fire Emblem-game krijgen voor iOS, zou dat fantastisch zijn.

Miitomo

Hopelijk krijgen we snel meer te zien over hoe deze gamemerken tot uiting komen op iOS. Mocht je niet kunnen wachten, dan kun je ook altijd nog met Miitomo aan de slag. Deze app kun je gratis downloaden in de App Store via onderstaande link. Je hebt wel minimaal iOS 7 en 61,9MB aan vrije opslagruimte nodig.

Miitomo

Nintendo Co., Ltd.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Miitomo
Miitomo
Miitomo
Miitomo
Miitomo
Miitomo
Miitomo
Miitomo
Miitomo
Miitomo
Bron: Nintendo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu