Nintendo’s plannen voor iOS blijven niet bij software

Erwin Vogelaar
6 juli 2016, 10:49
2 min leestijd
Nintendo’s plannen voor iOS blijven niet bij software

Nintendo zet hoog in op smartphone-games, maar het blijft mogelijk niet bij het ontwikkelen van apps. Het Japanse bedrijf wil ook fysieke controllers voor iOS-apparaten maken.

Lees verder na de advertentie.

Nintendo iOS-controllers

Nintendo heeft grote plannen voor iOS. Hoewel we nu nog maar één app hebben in de vorm van Miitomo, smaakt dat bij Nintendo naar meer. We weten al een tijdje dat er dit jaar nog enkele games voor iOS uit gaan komen, onder andere in de Fire Emblem- en Animal Crossing-series. Nintendo denkt echter al verder vooruit. Onder andere wordt er gekeken naar hardware voor smartphones en tablets om games beter mee te kunnen besturen.

nintendo ios-controllers

Tijdens de jaarlijkse meeting voor aandeelhouders, heeft Nintendo laten weten dat een groot deel van de inspanningen van het bedrijf bij smartphones en tablets komt te liggen. Shinya Takahashi staat aan het hoofd van het team dat werkt aan de iOS- en Android-apps en mogelijk ook hardware: “Fysieke controllers voor smart-apparaten zijn al beschikbaar op de markt en het is mogelijk dat wij ook zelf iets nieuws ontwikkelen.” Nintendo maakt traditioneel gezien games voor de verschillende Nintendo-spelcomputers, zoals op dit moment de Nintendo Wii U en 3DS.

Besturing voor touchscreengames is een heel ander verhaal dan besturing voor spelcomputers. De meeste app-makers kiezen er daarom ook voor om de besturing zo simpel mogelijk te houden. Bij meer traditionele games horen fysieke knoppen en dat weet Nintendo als geen ander. De komende games uit de Fire Emblem- en Animal Crossing-series zullen nog gemaakt zijn om puur met een touchscreen te spelen. Toekomstige games besturen wellicht beter met een Nintendo-controller erbij.

Pokémon GO

Nintendo werkt ook samen met game-maker Niantic aan Pokémon Go. Deze game wordt op dit moment wereldwijd uitgerold voor iOS en Android. Wanneer de Benelux aan de beurt is, is echter nog niet bekend. Het zal niet lang meer duren. Pokémon Go krijgt tevens een fysieke accessoire in de vorm van Pokémon GO Plus, die om je pols gedragen kan worden en trilt als er een Pokémon in de buurt is.

Lees ook: Dit weten we over Nintendo’s plannen voor iOS in 2016

Bron: Polygon
Categorie: Accessoires

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen