Nintendo gaat iOS en Android gebruiken om gamers voor zich te winnen
Roel van Hout

Steeds meer retrogames vinden hun weg naar iOS, maar niet die van Nintendo: het bedrijf mijdt het platform angstvallig. Toch lijkt daar verandering in te komen.

De iPhone en iPad lenen zich natuurlijk uitstekend voor het doorspelen van Nintendo-klassiekers als de Donkey Kong Country- en Super Mario Bros.-serie, maar Nintendo wil er niet aan. Niet zo gek, want het bedrijf zou op die manier natuurlijk een stuk minder 3DS-consoles verkopen. Om te voorkomen dat het zichzelf in de voet schiet, mijdt Nintendo iOS (en Android) als de pest.

Daar lijkt echter verandering in te komen, maar niet hoe je het graag zou willen zien. Reggie Fils-Aime, de directeur van de Amerikaanse tak van Nintendo, liet in een interview los dat het bedrijf met smartphones en tablets ‘experimenteert’ als ‘aanvulling’ op de eigen consoles, de WiiU en de 3DS.

Nintendo ontwikkelt lokkertjes voor iOS en Android

Dat betekent dat Nintendo lokkertjes zal gaan ontwikkelen voor onder andere de iPhone. Fils-Aime sluit niet uit dat daar gameplay bij komt kijken: bijvoorbeeld dat je met de iPhone iets doet dat de 3DS ook kan, zoals gebruikmaken van de bewegingssensor.

Op die manier zal Nintendo je waarschijnlijk proberen lekker te maken voor een uitgebreidere kennismaking met de mogelijkheden van de eigen hardware. Wanneer Nintendo ermee naar de smartphones komt, is nog onduidelijk.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.