Nintendo gaat geen games maken voor iOS
Redactie

Nintendo heeft het de laatste jaren erg zwaar. De verkoopcijfers van de consoles en spellen nemen met de dag af. Aandeelhouders hebben het hier moeilijk mee, en vroegen daarom in een vergadering of Nintendo van plan was om games te gaan maken voor andere platformen. Hierbij werd het mobiele besturingssysteem van Apple, iOS 4, als voorbeeld genoemd.

Geen andere platformen

Het antwoord op deze vraag was vrij eenvoudig: ‘Nee, Nintendo is niet van plan om games te maken voor andere platformen.’. Satoru Iwata, directeur van Nintendo, legde uit dat de spellen van Nintendo specifieke hardware nodig hebben. Voor de ‘volledige’ beleving van het spel is dus de hardware/software combinatie nodig van Nintendo volgens de directeur.

iPod Touch

De afnemende verkoopcijfers van Nintendo hebben te maken met de iPods van Apple. Jongeren kopen namelijk eerder een iPod Touch dan een Nintendo DS. Door de vele applicaties is de Nintendo DS overbodig als spelconsole voor velen.

Bron: Electronista

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • ferry

  haha 😛 als mac en nintendofan ben ik hier erg blij mee!
  apple is altijd de vernieuwer op computergebied geweest en nintendo is dat op het gamegebied dus het is goed dat nintendo zijn eigen weg blijft gaan.
  overigens slaat het nergens op dat de verkopen bij nintendo teruglopen, want de nintendo ds is inmiddels al een bejaard ding (2004) en voor de wii geldt al bijna hetzelfde. De 3DS is op komst en dat wordt de eerste nieuwe handheld van nintendo sinds 5 jaar! de dsi enzo zijn niet noemenswaardig (heb zelf nog steeds mijn DS clamshell, de echte originele :P)
  al moet ik zeggen dat een mario of zelda op de iphone wel geweldig zou zijn!

  eerst die iphone 4 binnenhalen 😉

 • Ander probleem( ik denk zelfs groter probleem) voor nintendo Ds is de “piraterij”. Daarnaast is de kwaliteit van games op het nds en wii niet heel hoog. De beste games van beide nintendo gameplatformen stammen uit de eerste 2 jaar terwijl games op de playstation 3 en xbox 360 ( grafisch) steeds beter worden.