Nintendo gaat geen games maken voor iOS
Redactie

Nintendo heeft het de laatste jaren erg zwaar. De verkoopcijfers van de consoles en spellen nemen met de dag af. Aandeelhouders hebben het hier moeilijk mee, en vroegen daarom in een vergadering of Nintendo van plan was om games te gaan maken voor andere platformen. Hierbij werd het mobiele besturingssysteem van Apple, iOS 4, als voorbeeld genoemd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Geen andere platformen

Het antwoord op deze vraag was vrij eenvoudig: ‘Nee, Nintendo is niet van plan om games te maken voor andere platformen.’. Satoru Iwata, directeur van Nintendo, legde uit dat de spellen van Nintendo specifieke hardware nodig hebben. Voor de ‘volledige’ beleving van het spel is dus de hardware/software combinatie nodig van Nintendo volgens de directeur.

iPod Touch

De afnemende verkoopcijfers van Nintendo hebben te maken met de iPods van Apple. Jongeren kopen namelijk eerder een iPod Touch dan een Nintendo DS. Door de vele applicaties is de Nintendo DS overbodig als spelconsole voor velen.

Bron: Electronista

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.