Nintendo: ‘Verdienmodel van Fire Emblem Heroes is een uitzondering’

Rutger Otto
25 maart 2017, 14:11
2 min leestijd
Nintendo: ‘Verdienmodel van Fire Emblem Heroes is een uitzondering’

Nintendo experimenteert met betaalmodellen voor mobiele games, maar het bedrijf zou het eenmalig afrekenen voor een volledig spel verkiezen boven een gratis game met microtransacties.

Nintendo free to play games

Er staan nu twee grote games van Nintendo in de App Store; Super Mario Run en Fire Emblem Heroes. De Mario-game kost tien euro voor de volledige game, een bedrag wat je één keer betaalt. Fire Emblem is gratis, maar heeft in-app aankopen. Laatstgenoemde kan Nintendo uiteindelijk een stuk meer geld opleveren, maar toch prefereert het bedrijf het verdienmodel van Super Mario Run.

Dat zegt Nintendo-topman Tatsumi Kimishima tegen Nikkei Asian Review, nadat Super Mario Run deze week voor Android verscheen. Het spel zou de verkoopverwachtingen van het bedrijf niet hebben gehaald, maar toch heeft Nintendo vertrouwen in deze vorm van distributie. “Heroes is een uitzondering”, zegt Kimishima. “We verkiezen echt het Super Mario Run-model.” Het Japanse bedrijf stapt daarmee dus niet over naar voornamelijk free to play games.

Super Mario Run Review

Console-verkoop

Voor Nintendo is het niet alleen van belang dat hun apps veel gedownload en gekocht worden. Het bedrijf bepaalt het succes van Super Mario Run op de lange termijn door te kijken naar hoeveel mensen de game spelen en besluiten een Nintendo-console te kopen. “De echte waarde van het spel wordt berekend aan de hand van hoeveel meer Switch-consoles ermee verkocht worden”, schrijft Nikkei.

Animal Crossing

De komende tijd verschijnen nog meer games van Nintendo op iOS, waaronder Animal Crossing. Dat spel werd recent nog uitgesteld naar een nader te bepalen datum. Isao Moriyasu, topman van Nintendo’s mobiele partner DeNA, zei vorig jaar dat Fire Emblem Heroes en Animal Crossing allebei ‘free to start’ games zouden worden. Super Mario Run is dat technisch gezien ook, want gebruikers kunnen de eerste paar levels gratis spelen. Voor het hele spel moet je betalen. Het is niet bekend of Animal Crossing microtransacties zal gebruiken of voor een vast bedrag in de App Store komt.

Lees het laatste nieuws over Super Mario Run

Bron: Nikkei
Categorie: Apps
Spotlight: Super Mario Run

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's