De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Speel Nintendo DS games op je iPhone of iPad zonder jailbreak

Wouter Nijsen
13 april 2014, 16:57
2 min leestijd
Speel Nintendo DS games op je iPhone of iPad zonder jailbreak

Door het jailbreaken van je iPhone wordt er een hoop mogelijk op je toestel. Wel brengt het de nodige risico’s met zich mee. Wie liever het systeem niet overhoop wil halen, maar toch bijvoorbeeld GameBoy Advance- en Nintendo DS-games op iPhone of iPad wil spelen, is er nu een goed alternatief.

Lees verder na de advertentie.

Nintendo DS emulator

De Japanse ontwikkelaar Karen Stai heeft een manier gevonden om enkele Nintendo-games via een emulator in een browser speelbaar te maken. Ze is erin geslaagd een dergelijk systeem te bouwen zonder dat gebruikers daarvoor hun iPhone of iPad hoeven te jailbreaken.

Het proces duurt niet lang en is vrij makkelijk te doorlopen. Je opent simpelweg de website van de ontwikkelaar vanaf je iPhone of iPad, klikt op de knop om de emulator te installeren en vervolgens wordt er, net als bij een webapplicatie, een button geïnstalleerd op je homescreen.

Games opslaan in Dropbox

Vooraf word je gewaarschuwd dat er iets op je iDevice wordt geïnstalleerd vanaf een niet-geverifieerde bron. Als je je daar niet lekker bij voelt, raden we je af om door te gaan met de installatie. Na het installeren kun je via Dropbox enkele roms – andere benaming voor games – opslaan in een cloud. Dropbox slaat ook je save-bestanden keurig op.

Je kunt via een browser enkele roms downloaden. Je wordt doorgeleid naar partner CoolRom.com, een website die een enorme verzameling aan dat soort bestanden heeft. Zoek simpelweg de game op die je wilt spelen en hij wordt toegevoegd aan de lijst in de applicatie.

Bezitten van emulator niet illegaal

Apple heeft inmiddels ingegrepen en ervoor gezorgd dat de app niet meer werkt. Maar als je de datum van je iPhone of iPad verandert naar 18 februari 2014 of een eerdere datum, dan moeten er geen problemen meer optreden. Het bezitten van een emulator is niet illegaal.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu