Nintendo bekijkt smartphones, wil geen Super Mario iOS versie maken
Roel van Hout

Onlangs liet de directeur van Nintendo Amerika al weten dat zijn bedrijf de inzet van smartphones onderzoekt. De CEO van Nintendo, Satoru Iwata, stelt nu hetzelfde voor, maar waarschuwt wel dat zijn bedrijf geen Super Mario iOS versie zal afleveren.

Nintendo maakte afgelopen week bekend voor het derde jaar op rij flink verlies te zullen gaan lijden. Dat heeft vooral te maken met de slechte verkoopcijfers van de Wii U, die het momenteel behoorlijk aflegt tegen de PlayStation 4 en de Xbox One.

Al jaren wordt daarom geroepen dat Nintendo spellen voor iPhone- en Android zou moeten maken of in ieder geval de bestaande spellenbibliotheek zou moeten overzetten. Gezien de tegenvallende resultaten van Nintendo’s gewone aanpak (enkel spellen voor de eigen consoles maken) zou het kunnen dat Nintendo een dergelijke sprong gaat wagen.

Verwacht geen Super Mario iOS versie

Daar hint Nintendo CEO Satoru Iwata althans op. Vorig jaar zei directeur van Nintendo Amerika, Reggie Fils-Aime, nog hetzelfde. Het maakt de verschijning van de beroemde besnorde loodgieter op je iPhone weer een stuk waarschijnlijker, al waarschuwt Iwata wel dat het ‘niet zo eenvoudig is als Mario toestaan zijn entree te maken op een smartphone’. Fils-Aime zei eerder ook al dat het bedrijf eerder zal proberen om gamers via hun smartphones geïnteresseerd te doen raken in de spellen van Nintendo. Verwacht dus niet meteen een Super Mario iOS versie.

Toch klinkt het helemaal niet als een slecht idee om oudere games alvast naar iPhone te brengen. De Japanse ontwikkelaar Square Enix doet dat bijvoorbeeld wel met onder andere de Final Fantasy-reeks, en dat legt het bedrijf bepaald geen windeieren. We gaan zien wat Nintendo zal doen!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.