Deze nieuwe Nike-schoenen strik je via Siri en je Apple Watch

Lars Paijmans
30 augustus 2019, 10:57
2 min leestijd
Deze nieuwe Nike-schoenen strik je via Siri en je Apple Watch

“Hé Siri, strik mijn schoenen”, is straks iets waar de spraakassistent van Apple een passend antwoord op heeft. Als je de juiste Nike-schoenen draagt tenminste.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Nike-schoen bedien je met Siri

De lampen aanzetten, een timer instellen, antwoord geven op complexe vragen of een bericht versturen naar je vrienden: Siri draait er al jaren zijn hand niet voor om. Aan deze lijst met functies wordt een opvallende extra toegevoegd: de nieuwe Nike Adapt Huarache-schoenen.

Deze schoenen strik je door dit aan Siri te vragen, waarna een Siri Shortcut wordt geactiveerd die de veters aantrekt of juist weer losmaakt. Heb je een Apple Watch om je pols zitten, dan kun je ook via de smartwatch de schoenen strikken of weer losmaken. Ook leuk: de twee led-lampjes in de zool kun je van kleur veranderen via de Nike-app op je iPhone.

Nike schoen Siri Apple Watch

De veters worden aangestuurd met een motortje dat in het midden van de zool zit verwerkt. In de Nike-app kun je verschillende pasvormen instellen, zodat de schoenen precies zitten zoals jij dat graag wil. De schoenen zijn op te laden door ze op een speciale oplaadmat te zetten. De accu van de motor in de zool wordt dan opgeladen.

De schoenen zijn vanaf 13 september verkrijgbaar bij selecte verkooppunten. Een prijs is nog niet bekend, al kostte een vorig model dat je ook met een iPhone-app kon strikken 350 dollar. Of dat het waard is om niet meer handmatig een strik in je schoenen te leggen, zal van persoon tot persoon verschillen.

Meer mogelijkheden met Siri Shortcuts

Nu zijn Siri Shortcuts dankzij Nike een handige manier om je strikdiploma overbodig te maken, maar de app heeft nog veel meer toepassingen. In de onderstaande video helpen we je op weg met een aantal praktische voorbeelden. Check daarnaast onze lijst met handige Siri Shortcuts om de spraakassistent van je iPhone net dat beetje slimmer te maken.

Bron: Nike
Categorieën: Accessoires, Opmerkelijk
Spotlight: Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's