Vodafone Runners: iPhone 13 nu tijdelijk voor €696!

Nike enthousiast over samenwerking met Apple, mogelijk voor iWatch

Gijs Ettes
28 april 2014, 8:40
1 min leestijd
Nike enthousiast over samenwerking met Apple, mogelijk voor iWatch

Toen Nike onlangs uit de markt van smartwatches stapte, gingen er meteen geruchten dat het sportmerk met Apple zou gaan samenwerken voor de ontwikkeling van de Apple Watch. Dat laatste is allerminst zeker, maar niettemin Nike is erg enthousiast over de samenwerking met Apple.

Lees verder na de advertentie.

Nike fuelband

Het merk, onder andere verantwoordelijk voor de Fuelband, een sportarmband waarmee je je activiteiten kunt bijhouden, geeft aan dat de bedrijven “blijven samenwerken om betere oplossingen voor sporters te creëren.” Nike-CEO Mark Parker is blij met de relatie die het bedrijf heeft met Apple en geeft aan dat hij uitkijkt naar wat er in de nabije toekomst hieruit voortkomt uit. Of de bedrijven ook gezamenlijk een apparaat als de Apple Watch uitbrengen, kan hij niet zeggen.

De samenwerking tussen Apple en Nike is niet zo verwonderlijk, aangezien de Fuelband exclusief werkt met iOS. Daarnaast maakte Apple-CEO Tim Cook negen jaar deel uit van de raad van bestuur van Nike. Bovendien maakte enkele leden van het Fuelband-team onlangs de overstap naar Apple, mogelijk om bij te dragen aan de ontwikkeling van de iWatch.

‘Apple Watch verschijnt in twee varianten’

Volgens marktanalist Ming Chi Kuo komt de Apple Watch in twee verschillende groottes en kunnen de adviesprijzen oplopen tot duizenden dollars. Beide schermen zullen naar alle waarschijnlijkheid het krasbestendige saffierglas als beschermlaag krijgen. De Apple Watch verschijnt naar verluidt in twee maten op de markt: 1,3 inch en 1,5 inch. Beide smartwatches zouden worden uitgerust met een flexibel amoled-display.

Het laatste Apple Watch nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen