Twee Nike FuelBand ontwikkelaars aangenomen bij Apple

9 juli 2014, 12:35
1 min leestijd
Twee Nike FuelBand ontwikkelaars aangenomen bij Apple

Twee ex-werknemers van de Nike Fuelband zijn in dienst van Apple, blijkt uit hun LinkedIn-profielen. De kans is aanwezig dat de twee bij Apple werken aan de nog onaangekondigde iWatch.

Lees verder na de advertentie.

Nike heeft het team van FuelBand medewerkers begin dit jaar behoorlijk uitgedund door een aantal mensen te ontslaan. Twee van hen, die voorheen dus aan Nikes fitnesstracker werkten, zijn nu in dienst bij Apple. Ryan Bailey en Jon Gale hebben respectievelijk de functieomschrijvingen Mechanical Design Engineer en Sensing Systems Engineer opgespeld gekregen bij hun nieuwe werkgever.

Apples wearable-team

De heren bemoeiden zich bij Nike niet alleen met de software van de FuelBand, maar ook met de hardware. Ze hebben dus wel ervaring met wearables, al is het niet duidelijk of Gale en Bailey bij Apple zijn gekomen om aan de iWatch te werken.

Het afgelopen jaar heeft Apple verschillende experts op het gebied van gezondheid en fitness aangenomen. Onder hen zijn fitness guru Jay Blahnik, slaapexpert Roy Raymann, pulsoximetrie-expert Michael O’Reilly en andere wetenschappers en onderzoekers van grote bedrijven op dat gebied.

Aankondiging van iWatch is logisch

Het zou kunnen dat deze mensen zijn aangetrokken om HealthKit tot een groot succes te maken, maar de aanname dat ze werken aan een smartwatch of fitnessband van Apple is logischer. Zo kan een smartwatch je hartslag continu monitoren, terwijl een iPhone dat niet kan.

Volgens geruchten wordt de iWatch in oktober dit jaar aangekondigd. De smartwatch zou meer dan tien verschillende sensoren krijgen om verschillende metingen te kunnen verrichten op het gebied van fitness en gezondheid. De iWatch moet een verregaande integratie krijgen met Health de app in iOS 8 en komt naar verluidt uit in meerdere vormen en maten.

Lees meer iWatch nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu