Apple overweegt Night Shift voor Mac, Apple Watch, CarPlay en Apple TV

Lars Paijmans
4 juli 2016, 9:01
2 min leestijd
Apple overweegt Night Shift voor Mac, Apple Watch, CarPlay en Apple TV

De Night Shift-functie, die het scherm dimt in de avonduren, is met gemak een van de fijnste functies die Apple de afgelopen jaren heeft toegevoegd. Goed nieuws dus dat er concrete plannen zijn om de functie ook naar alle andere Apple-apparaten te brengen.

Lees verder na de advertentie.

Night Shift patent voor Mac, Apple Watch en CarPlay

Door een gele gloed over je scherm te leggen, zorgt Night Shift ervoor dat het scherm van je iPhone of iPad je niet uit je slaap houdt. Handig, maar als er ondertussen nog een felverlichte MacBook op je gezicht schijnt heeft het weinig zin.

We kijken dan ook niet gek op dat Apple plannen heeft om Night Shift ook naar de Mac, Apple Watch en zelfs CarPlay te brengen. Hierdoor wordt het mogelijk om dezelfde techniek op alle apparaten van Apple toe te passen.

Night Shift patent

Het patent is opvallend, omdat we de techniek nog niet tegengekomen zijn in watchOS 3 en macOS Sierra, de twee grote updates voor de Apple Watch en Mac die dit jaar moeten verschijnen. De vraag is dus of Apple Night Shift via een tussentijdse update toe gaat voegen, net zoals dat destijds voor de iPhone gebeurde met iOS 9.3.

Night Shift onderweg?

Met een beetje geluk worden door de algemene uitrol van Night Shift alle apparaten in je huis in de avonduren gedimd. De Apple TV legt een gele gloed over je televisie, je iPhone en iPad doen hetzelfde en ook je Mac kan op deze manier je ogen alvast rust geven. Ook CarPlay met Night Shift is logischer dan het eerst klinkt: in de avonduren kan het felle licht van je dashboard hierdoor een zachtere kleur krijgen.

Houd er wel rekening mee dat het hier slecht om een patent (ontdekt door Patently Apple) gaat, en het niet per definitie betekent dat de functie ook daadwerkelijk naar alle andere apparaten van Apple komt. Het is in ieder geval een mooie aanwijzing dat de mogelijkheden ervan worden onderzocht.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen