Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Canadese Apple-pagina hint naar Night Shift-knop in bedieningspaneel

Rutger Otto
21 januari 2016, 9:09
2 min leestijd
Canadese Apple-pagina hint naar Night Shift-knop in bedieningspaneel

We schreven het al nadat we Night Shift hadden getest: “Een snelkoppeling (bijvoorbeeld in het bedieningspaneel) was hiervoor ideaal geweest.” En dat lijkt precies wat Apple van plan is.

Lees verder na de advertentie.

Dimfunctie in iOS 9.3

In de bèta van iOS 9.3 maakten we kennis met Night Shift, een dimfunctie in het besturingssysteem waarmee het scherm een warmere kleur krijgt als het donker wordt. Dat is niet alleen rustiger voor je ogen, volgens Apple kan het blauwe licht dat een telefoon normaal uitstraalt een negatief effect hebben op je slaap.

Night Shift is via de publieke bèta van iOS 9.3 alvast te testen, maar om de dimfunctie in te schakelen, moet je in de Instellingen-app zijn. Wil je de gelige gloed even weghalen als je bijvoorbeeld foto’s of een video bekijkt, dan kunnen die extra stappen wellicht snel vervelend worden. Vandaar dat wij graag een snelkoppeling zouden zien. En die lijkt Apple te bieden.

night shift

Night Shift-knop

Op Reddit spotte een gebruiker een plaatje op Apples Canadese previewpagina van iOS 9.3. Daarop is te zien dat het bedieningspaneel van iOS – dat je van onderaf in beeld omhoog schuif – een extra knopje heeft voor Night Shift. Het knopje heeft een lamp-icoontje en geeft twee opties: uitschakelen op dit moment en uitschakelen tot morgen. Waarschijnlijk kun je hem met de eerste optie ook weer inschakelen, zodat je snel kunt wisselen.

In de publieke bèta van iOS 9.3 is het knopje echter nog niet te vinden, maar hij kan in latere versies alsnog worden toegevoegd, zodat eindgebruikers er plezier van hebben. In de bèta kunnen testers al wel schema’s instellen van wanneer Night Shift ingeschakeld en weer uitgeschakeld moet worden. Daarnaast kun je de dimfunctie zo inschakelen dat hij automatisch start wanneer het donker wordt. Om dat te bepalen kijkt Apple naar jouw locatie. Als de zon onder gaat, schakelt Night Shift in. Je bepaalt zelf hoe ‘gelig’ je scherm wordt. Lees ook onze eerste indruk.

Lees meer over iOS 9.3

Via: Reddit
Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu