Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Deze toestellen ondersteunen dimfunctie van iOS 9.3

Gijs Ettes
15 januari 2016, 14:46
1 min leestijd
Deze toestellen ondersteunen dimfunctie van iOS 9.3

Dankzij Night Shift in iOS 9.3 wordt het blauwe licht dat het scherm van je iDevice uitstraalt, automatisch gedimd. Niet alle iOS-toestellen kunnen echter overweg met de functie.

Lees verder na de advertentie.

Niet alle iOS-toestellen ondersteunen Night Shift

night shift

Net als de populaire desktop-app F.lux stelt Night Shift gebruikers in staat om de kleurtemperatuur van hun iOS-toestel (automatisch) te regelen. Het idee is dat de kleurtemperatuur van het beeld warmer wordt naarmate de tijd verstrijkt, wat prettiger is voor je ogen als je je iPhone, iPad of iPod touch ‘s avonds gebruikt. Night Shift gebruikt hiervoor je locatie en de interne klok, en hoeft in principe alleen ingeschakeld worden. Via de instellingen kun je ook handmatig de kleuren van je scherm warmer of koeler maken.

De functie is echter alleen beschikbaar voor iOS-toestellen met een 64-bit-processor als de A7, A8, A8X, A9 en A9X. Dit betekent dat je Night Shift alleen kunt gebruiken op de iPhone 5S+, iPad Air+, iPad mini 2+, iPad Pro en de zesde generatie iPod touch. Toestellen die in 2012 of eerder zijn uitgebracht, beschikken helaas niet over de functie. Pech dus voor gebruikers van onder meer de iPad 2 en iPhone 5(c), al is er wel een omweg om het scherm nog verder te dimmen dan mogelijk (tip). We leggen uit hoe je de homeknop van je toestel gebruikt om het beeld stukken donkerder te maken.

Benieuwd welke nieuwe features de laatste versie van iOS brengt naast Night Shift? Lees dan ons overzicht met de interessantste iOS 9.3 vernieuwingen.

Lees het laatste nieuws over iOS 9.3

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu