Nieuwsoverzicht week 33: OLED-iPads, iPhone 7 verkoopdatum en meer

Lars Paijmans
20 augustus 2016, 16:00
2 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 33: OLED-iPads, iPhone 7 verkoopdatum en meer

Het is weer zaterdag en dat betekent niet alleen dat het weekend officieel begonnen is, maar dat je ook weer een gloednieuw nieuwsoverzicht op iPhoned kunt lezen. Iedere week maken we een selectie van het belangrijkste iPhone nieuws, zodat jij niets hoeft te missen.

Lees verder na de advertentie.

Apples iPad-plannen voor 2017 en 2018 gelekt

iPad Pro tweede indruk

We begonnen de week goed met een nieuw gerucht over de plannen die Apple heeft voor de iPad-lijn. Zo zou het bedrijf overwegen om in 2017 een nieuw 10,5 inch-model uit te brengen. Het jaar erna staan echter de grootste verandering voor de iPad in jaren op de agenda. Dan stapt Apples tablet over op een OLED-display, wat ook een nieuw design met zich meebrengt. Afwachten dus, maar zo te zien gaat de iPad een mooie toekomst tegemoet.

Tim Cook over augmented reality en kunstmatige intelligentie

Uit een uitgebreid en interessant interview met Apple-ceo Tim Cook zijn we wat meer te weten gekomen over de toekomst van het bedrijf. Zo is er een team achter de schermen actief bezig om de mogelijkheden van augmented reality te onderzoeken, en wat dit toe kan voegen aan de producten van Apple. Daarnaast speelt ook AI een grote rol en investeert Apple flink om hier snelle ontwikkelingen in door te kunnen maken.

‘iPhone 7 is vanaf 23 september te koop, in Duitsland dan’

iPhone 7 Plus

Zoals je misschien al wist brengt Apple de nieuwe iPhones altijd in verschillende fases uit. Nederland zit doorgaans bij de tweede groep landen, wat betekent dat de meest fanatieke iPhone-fans in september een ritje naar Duitsland moeten maken om als eerste het nieuwe toestel in huis te halen. Met de iPhone 7 is dit waarschijnlijk niet anders. Een nieuw gerucht beweert dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus vanaf 23 september in de eerste groep landen te koop zijn. Zet dat dus alvast maar in je agenda.

Apple Stores heten voortaan geen ‘Stores’ meer

Apple Store Amsterdam

De term Apple Store is door de jaren heen zo ingeburgerd, dat het best even wennen wordt om de nieuwe benaming voor Apples winkels aan te leren. Vanuit het niets liet Apple deze week de ‘Stores’ term vallen, zodat je nu dus Apple Amsterdam, Apple Haarlem en Apple Den Haag hebt. Dit is niet voor niks: Apple wil meer nadrukken op de ervaring die deze gebouwen bieden, en niet het idee wekken dat het simpelweg een winkel is om een nieuwe iPhone of iPad aan te schaffen.

‘De Apple Watch 2 krijgt wel gps, maar geen 4G’

Apple Watch 2016

Goed en slecht nieuws voor mensen die benieuwd zijn naar de opvolger van de Apple Watch. Relatief betrouwbare geruchten lieten deze week weten dat Apple zijn best heeft gedaan om mobiel internet aan het horloge toe te voegen, maar dat dit door een te slechte accu niet mogelijk is. Daarom zet Apple dit najaar met de Apple Watch 2 in op een ingebouwde gps, die de gezondheids- en fitnessfuncties flink moet verbeteren.

Categorieën: Apple, Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's