De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Nieuwsoverzicht week 29: nieuwe iPhone 6 geruchten en iPhone 5S populairste smartphone

Rutger Otto
19 juli 2014, 11:45
4 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 29: nieuwe iPhone 6 geruchten en iPhone 5S populairste smartphone

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een minuut of vijf weer helemaal bijgelezen over alle ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Nieuwtjes en geruchten over de iPhone 6

iphone 6 scherm

Er zijn volgens diverse bronnen problemen met de productie van de nieuwe iPhone toestellen. Alleen de grote iPhone 6 van 5,5-inch zou daar wel eens problemen mee kunnen krijgen. De kleur van de metalen achterkant zou niet gelijk zijn en het scherm zou aan de randen niet goed functioneren. Het is nog maar de vraag of de grote iPhone 6 voor de kerst uitkomt. De grote iPhone gaat naar verluidt de iPhone 6L heten.

Nieuwe geruchten melden dat de iPhone 6 een Sony Exmor IMX220 camerasensor krijgt. Daardoor is het mogelijk 13 megapixel foto’s te maken, in plaats van de 8 megapixel foto’s van de iPhone 5 en 5S. Ook zou de camera betere kiekjes in het donker schieten. De iPhone 6 met een scherm van 4,7-inch zou mogelijk een accu krijgen van 1810 mAh. Een kleine verbetering ten opzichte van de 1570 mAh batterij in de iPhone 6.

iPhone 5S is de meestverkochte smartphone van dit moment

iphone 5s bestverkocht

In een top 10 van bestverkopende smartphones op dit moment, gemaakt door het bedrijf Counterpoint, valt te zien dat de iPhone 5S de populairste telefoon van dit moment is. Dit toestel verkoopt wereldwijd het beste. Counterpoint heeft de verkoopcijfers van telefoons in 35 landen gebruikt om de balans op te maken. De iPhone 5S doet het opvallend genoeg beter dan het pas uitgebrachte vlaggenschip van Samsung: de Galaxy S5. Ook staat de 5S boven Samsungs Galaxy S4. Verrassend genoeg verkoopt ook de iPhone 5C goed, dat toestel neemt de vijfde plaats op de lijst in, één plek boven de iPhone 4S. Een iPhone 5 is niet meer in de lijst te vinden, dat komt vooral omdat Apple die zelf niet meer verkoopt.

Overal live tv kijken voor UPC klanten

horizon go

Klanten van UPC die een abonnement hebben op digitale tv, kunnen voortaan overal live naar televisieprogramma’s kijken dankzij de vernieuwde Horizon Go-app. Eerst was het voor klanten alleen mogelijk om tv te streamen via iPhone of iPad op het thuisnetwerk, nu maakt het niet meer uit op welk netwerk er wordt gestreamd, of dat nou wifi, 3G of 4G is. UPC is de eerste aanbieder in Nederland die toestaat dat er op een andere internetverbinding dan je thuisconnectie kan worden gekeken. Klanten moeten dan wel ingelogd zijn met hun UPC-account. Daarna kunnen ze alle televisiezenders bekijken die in hun pakket zitten, dus ook HBO, Film1 en Fox Sports.

Apple en IBM slaan de handen ineen op de zakelijk markt

apple en ibm

Apple en IBM hebben aangekondigd dat ze gaan samenwerken. Dat betekent dat Apple een grotere speler op de zakelijke markt kan worden. IBM gaat meer dan honderd zakelijke apps voor iOS-apparaten van Apple maken. Ook gaat het bedrijf Apple-producten verkopen waar deze apps op staan aan klanten over de hele wereld. De bedoeling is dat de apps het werken gemakkelijker maken. Voor zowel Apple als IBM heeft het verbond grote voordelen. IBM introduceert haar software aan een enorme groep gebruikers, Apple maakt een sprong op de zakenmarkt. Apple en IBM gaan zich richten op verschillende gebieden: detailhandel, de reisbranche, zorg, de bankensector, telecom en de transportsector. Ook wordt AppleCare for Enterprise gelanceerd, wat speciale ondersteuning voor zakelijke gebruikers moet gaan bieden. Dit najaar en in de loop van 2015 moeten de bedrijfsoplossingen van IBM voor iOS beschikbaar komen onder de naam ‘IBM MobileFirst for iOS’.

Touch ID al in gebruik: Apple moet betalen of wijzigen

touch id

Voordat Apple de naam gebruikte voor de vingerafdrukscanner, was er al een ander bedrijf die de merknaam Touch ID gebruikt. Dit bedrijf, Kronos, spande een rechtszaak aan tegen Apple, omdat zij het patent op de naam hadden. Het Amerikaanse patentbureau USPTO heeft inmiddels besloten dat Touch ID inderdaad teveel lijkt op Kronos Touch ID. Apple heeft nu de keuze om de merknaam over te kopen van Kronos óf dat de naam Touch ID vervangen wordt. Apple heeft nu zes maanden om te reageren op de uitspraak van de USPTO. Gebeurt dat niet, dan wordt Apple gedwongen om van naam te veranderen. Dat zal het bedrijf overigens niet willen, want Touch ID is inmiddels al een geaccepteerde merknaam voor de vingerafdrukscanner van de iPhone, die overigens ook in de komende lineup van iPads en iPhones moet komen. Apple zal dus waarschijnlijk met een zak geld richting Kronos gaan.

Lees ook:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu