De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Nieuwsoverzicht week 28: iPhone 6 krijgt sterk en buigzaam scherm en zo werkt CarPlay in de praktijk

Rutger Otto
12 juli 2014, 12:11
4 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 28: iPhone 6 krijgt sterk en buigzaam scherm en zo werkt CarPlay in de praktijk

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een minuut of vijf weer helemaal bijgelezen over alle ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 6 scherm is buigzaam en krasbestendig’

iphone 6 scherm groot

In twee verschillende video’s wordt het scherm van de vermeende 4,7 inch versie van de iPhone 6 getoond. De Australische lekker Sonny Dickson toont dat het display van saffierglas behoorlijk sterk is. Het scherm beschadigt niet als het gebogen wordt. YouTuber Marques Brownlee test het saffier op krasbestendigheid, door er met sleutels en een mes overheen te gaan. Er blijft geen beschadiging achter. Als de iPhone 6 straks inderdaad met een saffieren scherm uitkomt, kun je het toestel dus zonder na te denken in je broekzak bewaren met sleutels. Momenteel wordt het zeer sterke saffierglas gebruikt voor de cameralens en de Touch ID sensor van de iPhone 5S.

Zo werkt Carplay in de praktijk

carplay

Het YouTubekanaal MotoMan testte de nieuwe Hyundai Sonata in een video. Dit is één van de eerste auto’s die CarPlay integratie krijgt in het dashboard. Na een aantal demovideo’s, is in de video te zien hoe CarPlay in de praktijk werkt. Aansluiten werkt simpelweg door je iPhone met een Lightning-kabel aan het dashboard te verbinden. Daarvoor is een iPhone 5 of nieuwer nodig. De interface van iPhone schakelt vanzelf over op CarPlay en op het dashboard verschijnt vanzelf een CarPlay-icoontje. Het systeem van Apple brengt iOS naar de auto en werkt veelal met spraakbesturing. Zo werd ook het gebruik van Siri gedemonstreerd. Tijdens het rijden kun je vragen stellen en Siri geeft antwoord met alleen gesproken tekst, zodat je tijdens het rijden niet wordt afgeleid door teveel te moeten lezen.

Apple maakt korte metten met ongewenste notificaties in iOS 8

ongewenste-notificaties

Apple gaat ongewenste notificaties van apps aan banden leggen. In de derde iOS 8 beta zouden de notificaties niet meer voorkomen. Met deze ontwikkeling bestrijdt Apple de ergernissen van mensen die toch meldingen krijgen, zelfs al geven ze aan die niet te willen ontvangen. Dit komt veel voor bij games die om aandacht vragen nadat je de app een tijdje niet hebt geopend. Deze meldingen zijn momenteel vaak niet uit te schakelen via het Berichtencentrum in de Instellingen. In iOS 8 moet dat euvel verholpen zijn. Daarnaast berichtten we al eerder dat Apple apps automatisch afsluit die teveel energie gebruiken wanneer ze op de achtergrond draaien. Deze ingreep moet zorgen dat de accu van je iOS-apparaat langer meegaat met iOS 8.

iPhone 6 batterij is geen verbetering

iphone 6 batterij

Hoewel nog niets zeker is, lijkt Apples nieuwste vlaggenschip de dunste, lichtste en grootste iPhone te worden. Maar dat zou wel eens ten koste van de accu kunnen zijn. In een dunne telefoon is namelijk minder ruimte voor een grote batterij. Chinese leveranciers melden dat de 4,7 inch iPhone 6 een batterij van maximaal 1900 mAh krijgt. Een kleine verbetering ten opzichte van de iPhone 5S, die een 1570 mAh-accu meedraagt, maar omdat het scherm groter is, zal er meer energie benodigd zijn. De 5,5 inch versie krijgt een 2500 mAh accu, aldus de bronnen. Dat klinkt beter, maar de concurrenten LG G3 en de Samsung Galaxy Note 3 hebben batterijen van liefst 3000 mAh en 3200 mAh. Hoe de iPhone 6 zich houdt ten opzichte van andere toestellen, is dus afwachten. Met de komst van iOS 8 belooft Apple in elk geval beter energiemanagement en zuinigere apps.

KPN begint met landelijke uitrol van wifi-hotspots

kpn wifi hotspots groot

In navolging van de providers UPC en Ziggo is ook KPN begonnen met de uitrol van een landelijk wifi-netwerk via routers van klanten. Als klant van KPN kun je met je smartphone gebruik maken van gratis KPN wifi hotspots. KPN noemt het Fon-hotspots. Momenteel zijn er 250 duizend hotspots in Nederland, eind dit jaar moeten dat er een miljoen zijn. De hotspots zijn modems van KPN-klanten die overigens geen last zullen hebben als andere gebruikers op hun netwerk komen. Heb je thuis een KPN modem, dan kun je eveneens in het buitenland van de hotspots gebruik maken, gezien het Fon-netwerk wereldwijd is uitgerold. Er zijn in totaal nu zo’n 13 miljoen Fon-hotspots. In 2016 moten dat er liefst 35 miljoen zijn. Met een speciale app die gratis in de App Store te downloaden is kunnen klanten met een smartphone-abonnement gebruik maken van wifi door het land.

Lees ook:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu